Algemeen
De Karbon 400 serie heeft twee modellen: de compacte Karbon 410 met standaard IO en uitbreidingsmogelijkheden, en de Karbon 430 met extra uitbreidingsopties voor complexe IoT toepassingen. (Foto: OnLogic)

OnLogic , fabrikant van industriële en robuuste computerhardwareoplossingen, introduceert de Karbon 400 serie computers. De twee nieuwe fanless, robuuste computers zijn gebaseerd op Intel Atom x6000E Serie processors, eerder bekend als ‘Elkhart Lake’. De Karbon 400 serie zijn aanpasbare, fanless computers. Ze zijn speciaal ontworpen voor industrie 4.0, edge computing en industriële IoTtoepassingen.

“In onze tests geven deze nieuwste generatie Intel processors onze Karbon 400 serie dubbel de prestaties van de vorige generatie,” zegt Maxx Garrison, OnLogic Rugged Line Product Manager. “Klanten hebben twee opties – de compacte, kosteneffectieve Karbon 410 met standaard IO en uitbreidingsmogelijkheden, en de Karbon 430 met extra uitbreidingsopties voor complexe IoT-toepassingen. Ieder project is anders. De Karbon 400 is gereed voor 5G-integratie wanneer dit een meer voorkomende optie is. We hebben ook gezorgd dat de systemen klaar zijn voor verschillende AI accelerators. Deze worden steeds waardevoller in machine learning toepassingen.”

Details

De Karbon 400 serie heeft twee modellen. De Karbon 410 en Karbon 430 kunnen worden geconfigureerd met de Dual-Core Intel Atom X6211E of de Quad-Core Intel Atom X6425E CPU. Deze toonde een verdubbeling in prestaties tijdens onze benchmarks. Dankzij de ingebouwde modulariteit kunnen gebruikers kiezen voor de connectiviteit en mogelijkheden die ze nodig hebben voor hun specifieke toepassing. De Karbon 400 is ontworpen om te presteren in de meest uitdagende omgevingen.

Eigenschappen en specificaties zijn onder andere:

• Dual-Core Atom x6211E of Quad-Core Atom x6425E CPU
• Tot 32 GB aan DDR4 3200 geheugen
• 2 USB 3.2 & 2 USB 2.0 poorten
• 2 LAN met optionele PoE+
• DisplayPort
• Externe SIM Slot
• Beschikbare 4G LTE
• Optioneel: 2 COM of GPIO

De Karbon 430 heeft twee extra M.2 2280 uitbreiding slots voor extra opslag, draadloze connectiviteit of I/O. De Karbon 430 heeft ook een extra SIM-kaart slot voor mobiele connectiviteit met meerdere providers.

De Karbon 430 van de K400 serie. (Foto: OnLogic)

Industriële, medische en maritieme toepassingen

Behalve een NRTL Safety listing en CB scheme, is de Karbon 400 serie ook getest voor EMC (Elektromagnetische Compatibiliteit) naar EN 60601-1 medische, EN 50121 spoorweg, EN 55032/35, automobiele E-mark, en EN 60945 maritieme standaarden. De Karbon 400 serie is vanaf het begin ontworpen voor betrouwbaarheid, met 15kV ESD bescherming, 30A/m magnetische immuniteit en RF immuniteit tot 30V/m. De systemen hebben ook tests gehaald voor IEC en MIL-STD-810 schok en vibratie standaarden.

Uitvoerig getest

“We hebben de Karbon 400 aan enkele van de meest extreme EMC tests onderworpen, en hij presteerde uitstekend in iedere stap,” aldus Rodney Hill, OnLogic Senior Regulatory Compliance & Customized Solutions Engineer. “Deze specifieke testreeks was samengesteld op basis van de extreme installatielocaties en projecteisen die moderne IoT-projecten vragen van de hardware. De gemiddelde computer is simpelweg niet gemaakt voor deze soort omgevingen, dit maakt de Karbon 400 zo speciaal.”
De Karbon 410 en Karbon 430 zijn nu beschikbaar om te configureren en bestellen via de OnLogic website of samen met de solution specialisten te configureren.

 • NGC en Siemens Energy gaan strategische samenwerking aan

  NGC en Siemens Energy gaan strategische samenwerking aan

  NGC is leverancier van onder meer tandwielkasten. (Foto: Paul Quaedvlieg) Onlangs hebben Nanjing High Speed & Accurate Gear Group, een dochteronderneming van de NGC Group, en Siemens Energy Global, een strategische raamovereenkomst getekend. In de toekomst zullen beide partijen hun samenwerking in de Energiesector, Olie-… Lees verder →

 • KEB Automation

  KEB Automation frequentieregelaar met encoderless safety

  Met de Combivert F6 Drive PRO biedt KEB Automation een all-in-one oplossing voor asynchrone, synchrone, IPM, en synchrone reluctantie motoren, met of zonder encoder. De Combivert F6, voor vermogens van 2,2 kW tot 450 kW, is beschikbaar in lucht- en vloeistofkoeling en in opbouw en… Lees verder →

 • AE group URE 14 elektromotor

  De elektromotor, trends, technologie & toekomst (deel 2)

  De AE Group ondersteunt al jaren studententeams waaronder het URE team (foto: URE) De elektromotor heeft door de decennia heen veel ontwikkelingen doorgemaakt. En nog steeds is er geen sprake van ‘uitontwikkeling’. Zowel bedrijven als universiteiten voeren nog alle dagen (wetenschappelijk) onderzoek uit in het… Lees verder →

 • B&R Hypervisor bespaart ruimte in mobiele machines

  Met de Hypervisor-software kunnen meerdere besturingssystemen parallel op één apparaat worden uitgevoerd. De besturingssystemen kunnen via een virtueel netwerk met elkaar communiceren. (Foto: B&R) B&R rust zijn pc voor mobiele machines uit met B&R Hypervisor-software. Hierdoor kan het tegelijkertijd dienen als zowel een krachtige controller… Lees verder →

 • Whylot

  Renault Groep neemt minderheidsbelang in elektromotoren-fabrikant Whylot

  Renault en Whylot gaan intenser samenwerken bij de ontwikkeling van axiale flux elektromotoren (bron: Whylot) De Renault Groep neemt onlangs een minderheidsbelang van 21% genomen in Whylot. Dit technologiebedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van innovatieve elektromotoren. Deze investering versterkt de bestaande samenwerking… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven