Algemeen
De certificering maakt de weg vrij voor een groot aantal nieuwe toepassingsmogelijkheden voor de UR-robots (foto: UR)

De industriële collaboratieve robots van Universal Robots kunnen nu worden geïmplementeerd in een gecontroleerde werkomgeving, zoals bijvoorbeeld cleanrooms en schone productieruimtes. De robotarmen en de bijbehorende controllers van de Deense fabrikant zijn na succesvol testen, goedgekeurd en gecertificeerd door TÜV SÜD, de Duitse technische inspectie-instantie.

De goedkeuring is geheel in overeenstemming met VDI 2083 Part 9.1, de internationale industriële richtlijnen met betrekking tot de verschillende functies en maatregelen van cleanroom technologieën.

De robots UR3, UR5 en UR10  zijn nu, in overeenstemming met de industriële norm ISO 14644-1 goedgekeurd voor wereldwijd gebruik in cleanrooms met ISO klasse 5. De controller box is gecertificeerd voor gebruik in cleanrooms met ISO klasse 6. Met enkele technische wijzigingen kan de controller box worden opgewaardeerd voor gebruik in cleanrooms met klasse ISO 5. ISO 5 en ISO 6 zijn het equivalent van respectievelijk klasse 100 en klasse 1000 waar in de Verenigde Staten vaak naar wordt gerefereerd (Federal Standerd  209 E)

Nieuwe toepassingsmogelijkheden
“Deze certificering maakt de weg vrij voor een groot aantal nieuwe toepassingsmogelijkheden voor onze robots “, stelt H. Esben Østergaard, CTO en medeoprichter van Universal Robots. “We hebben een belangrijke stap gezet in de richting van het maken van betaalbare en gebruiksvriendelijke collaboratieve robots die toegankelijk zijn voor bedrijven uit alle sectoren en van iedere omvang.” De certificering zorgt ervoor dat de robots en controllers van Universal Robots nu kunnen worden ingezet in omgevingen waar hygiëne en zuiverheid van cruciaal belang zijn voor nauwkeurige automatiseringprocessen.

“UR robots kunnen nu in toenemende mate worden ingezet in laboratoriumautomatisering evenals in de medische en farmaceutische sector. Er is ook een aanzienlijk aantal cleanroom-toepassingen in de voedingsindustrie, de productie van microchips en halfgeleiders en in de elektrische en opto-elektronische industrieën waar onze robots kunnen worden geïmplementeerd”, aldus Østergaard.

Website Universal Robots

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven