Algemeen

CodeMeter beheert licenties PC Worx Engineer

beheer van licenties van PCWorx
De CodeMeter softwarebeveiliging en licentiemanagement van Wibu-Systems zal standaard worden meegeleverd met het PLCnext besturingsysteem van Phoenix Contact.

Phoenix Contact Electronics en Wibu-Systems gaan hun belangrijkste technologieën integreren. De CodeMeter softwarebeveiliging en licentiemanagement van Wibu-Systems zal standaard worden meegeleverd met het PLCnext besturingsysteem van Phoenix Contact.

PC Worx Engineer is de ontwikkelomgeving voor programmatuur op de verschillende besturingsapparaten van Phoenix Contact, waarmee complexe automatiseringsprocessen zijn in te richten. De ontwikkeltools zijn leverbaar in diverse betaalde varianten met uiteenlopende functionaliteit. Daarnaast stelt het bedrijf gratis versies beschikbaar, waaraan aanvullende functies (add-ins) zijn toe te voegen.

Onder invloed van de Industrie 4.0 uitgangspunten verschuift de waardeketen binnen de industriële automatisering van hardware naar software. Die ontwikkeling maakt een centraal beheer van de gebruikslicenties voor software gedurende de levenscyclus van industriële besturingssystemen noodzakelijk.

Beheer van licenties

In eerste aanleg lag bij Phoenix Contact de focus op het leveren van software tools in modulaire, schaalbare vorm, geschikt voor  efficiënte distributie. Verder diende het licentiebeheersysteem de digitaal vastgelegde kennis af te schermen en de verschillende wereldwijde ERP-implementaties ten behoeve van de bedrijfsvoering van Phoenix Contact te ondersteunen.

CodeMeter voldeed geheel aan de verwachtingen. AxProtector.NET versleutelt automatisch de verschillende softwaremodules en beschermt deze tegen piraterij en reverse engineering. CmActLicense maakt een versleuteld en ondertekend bestand aan die de gebruikslicentie verbindt met de vingerafdruk van het systeem waarop de software draait.

Als alternatief laten die licenties zich ook controleren en handhaven via CmDongle, een hardwaregebonden beveiliging in de vorm van een USB-stick, een geheugenkaart of een chip (ASIC: Application Specific Integrated Circuit). Met CodeMeter License Central zijn de licenties aan te maken, te distribueren en te beheren van software en aanvullende modules voor zowel afzonderlijke installaties als voor netwerkconfiguraties, demo versies en tijdelijke noodoplossingen.

De integratie met de diverse ERP-toepassingen van Phoenix Contact gebeurt met behulp van CodeMeter License Central Connector. Die maakt de koppelingen tussen Wibu-Systems online database oplossing en de Phoenix Contact implementaties van zowel SAP als Baan. De bestellingen voor PC Worx Engineer komen van de diverse Phoenix Contact filialen terecht in het SAP- systeem op het hoofdkantoor en worden daar onmiddellijk verwerkt.

Win-win

Wibu-Systems ziet nieuwe mogelijkheden die voortkomen uit deze eerste fase van de samenwerking met Phoenix Contact. Bedrijven spenderen een groot deel van hun IT-budget aan data gedreven applicaties, cloud gebaseerde platformen en beveiligingstechnologie. Dit zijn geen louter kosten, maar eerder investeringen in een digitale wereldwijde marktplaats.

De samenwerking met Phoenix Contact reflecteert de digitale transformatie van technische industrieel georiënteerde commercie naar nieuwe bedrijfsmodellen met directe, maar tevens gedifferentieerde response op vragen uit de markt.

Phoenix Contact zocht naar een omvangrijke oplossing voor beveiliging en flexibele licentiëring, bruikbaar voor zowel de PC software tools als de hardwaregebonden onderdelen van de  PLC-programmabibliotheken. De technologie van Wibu-Systems is voorbereid op de eisen van industriële cloud-oplossingen voor de toekomst.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven