Algemeen
Denso Cobotta co-robot
Met een eigen massa van 4 kg en een in de robotarm geïntegreerde besturing is de Cobotta eenvoudig te verplaatsen en direct klaar voor gebruik (foto: Paul Quaedvlieg)

Op de vorige maand gehouden vakbeurs Automatica presenteerde Denso Robotics de Cobotta, een compacte co-robot voor samenwerking tussen mens en robot. Het nieuwste lid van de robotfamilie kenmerkt zich door een omvangrijk veiligheidsconcept, portabiliteit en eenvoudige bediening.

Op de beurs demonstreerde Denso de robot aan de hand van de ‘3 color pen factory’ (foto boven). Hierin bouwden meerdere robot een driekleurige pen samen en voorzagen die van een inscriptie naar keuze. Een andere toepassing betrof de Mini-eyefeeder, een toevoersysteem voor onderdelen met een camerasysteem en een Cobotta robot.

Draagbare co-robot

Met een eigen massa van 4 kg en een in de robotarm geïntegreerde besturing is de Cobotta eenvoudig te verplaatsen en direct klaar voor gebruik. Dankzijde grafische app Cobotta World is de co-robot gemakkelijk te bedienen. Cobotta is ontwikkeld als open platform dat standaard Orin Vision ondersteunt en ook flexibel is te integreren in bestaande systemen.

Bij de ingang van de Automatica had Denso de Cobotta onder een drone gehangen (foto: Paul Quaedvlieg).

Met een draagvermogen tot 500 g en een compacte bouw is de Cobotta geschikt voor werkzaamheden in beperkte ruimte en in directe samenwerking met de mens. Een belangrijk punt hierbij is veiligheid. De robot heeft geen hoeken of kanten die een mens kunnen verwonden en voldoet aan de normen ISO 10218-1, ISO/TS 15066 en ISO 13849-1:2015 Cat. 3. De snelheid (100 mm/s tot maximaal 1000 mm/s) is aangepast aan samenwerking met de mens.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven