Algemeen

Co-robot voor lasten tot 10 kg

Yaskawa co-robot

De Human Collaborative 10 (HC10) is de eerste van een nieuwe roboticageneratie die Yaskawa heeft ontwikkeld om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar meer toegankelijke en collaboratieve robottoepassingen. Behalve naar meer high-end toepassingen met hoge snelheid en payloads is er vraag naar eenvoudigere en flexibel inzetbare robotsystemen, zoals de HC10 co-robot.

De Yaskawa HC10 is voorzien van detectietechnologie op alle bewegingsassen waardoor hij veilig kan samenwerken met mensen. De robot heeft gepatenteerde duale koppelsensoren in elk gewricht. Deze maken het mogelijk voor de robot om druk waar te nemen wanneer hij in contact komt met een mens (of een ander object) en tijdig te stoppen, zonder gevaar op te leveren voor verwondingen.

De co-robot voldoet aan alle veiligheidsnormen en is een PLd Cat.3-gecertificeerd product. In de Easyteach-leermodus kan de gebruiker de robotarm eenvoudig bij de hand nemen en hem manoeuvreren om het benodigde pad en de baanpunten te leren.

Co-robot met servogrijper

De HC10 is een nieuw ontwerp, speciaal gemaakt voor veilige mens-robotinteracties. Er zijn ronde vormen gebruikt, de motoren en bedrading zijn volledig geïntegreerd en het ontwerp is vrij van knelpunten om beknelling te vermijden. De robot heeft een bereik van 1,2 m en kan lasten tot 10 kg hanteren.

Yaskawa werkt samen met een aantal externe producenten van gereedschappen en grijpers, zoals de Zimmer MRK-grijper. Deze multi-functionele servogrijper is softwarematig volledig geïntegreerd in de robotbesturing en kan via een speciaal ontwikkelde interface eenvoudig worden bediend via het programmeerpaneel van de robot.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven