Algemeen
Dassault digitaal platform
Claas heeft al zijn applicaties van Dassault Systèmes gemigreerd en geïntegreerd via het 3DExperience-platform (foto: Dassault Systèmes).

De Duitse fabrikant van landbouwvoertuigen Claas heeft de wereldwijde implementatie van het 3DExperience-platform afgerond. Claas gebruikte al een aantal losse applicaties van Dassault Systèmes, maar besloot al deze oplossingen te migreren en te integreren via het 3DExperience digitaal platform. Het voordeel hiervan is dat alle bedrijfsdata nu beschikbaar zijn voor alle engineering- en productieafdelingen en gebruikers. De operatie vormt een cruciaal onderdeel van de digitale transformatie die het Duitse concern momenteel ondergaat.

Bedrijven die snel willen innoveren, kunnen niet langer volstaan met het aan elkaar koppelen van individuele afdelingen en systemen. Door de steeds snellere ontwikkelingen in de wereld van industriële systemen en oplossingen is het van cruciaal belang, dat bedrijven kunnen profiteren van één digitaal platform waarop alle disciplines in realtime samenwerken, gedurende de gehele levenscyclus van een product of systeem.

Gezamenlijk kunnen zij zo machines ontwikkelen, eventuele problemen identificeren en er oplossingen voor uitrollen. Bovendien maakt het nauwe samenwerking met zowel klanten als toeleveranciers mogelijk.

Eén digitaal platform

Claas heeft in dit kader één digitaal platform gecreëerd waar alle disciplines binnen de organisatie gebruik van kunnen maken. Alle betrokken afdelingen hebben nu toegang tot alle kennis van het bedrijf. Ze kunnen hierdoor nauwer met elkaar samenwerken, zodat het concern voorop blijft lopen als het gaat om innovatie en vernieuwing.

Claas maakt gebruik van vier industrie-oplossingen van Dassault Systèmes: Single Source for Speed, Concurrent Equipment Engineering, Ready to Make en Keep Them Running, alle gebaseerd op het 3DExperience-platform.

Geen dubbele informatie meer

3DExperience is nu het strategisch platform voor alle processen op het gebied van engineering en digitalisering bij de landbouwvoertuigenfabrikant – vanaf het eerste idee tot en met productie en dienstverlening. Alle medewerkers hebben toegang tot dezelfde geïntegreerde oplossing waarin zich de meest recente ontwerpen bevinden en die wereldwijd nog maar op één plaats te hoeven worden beheerd en onderhouden.

De markt voor landbouwvoertuigen en -materieel verandert snel. De partijen in deze markt integreren in hoog tempo Internet of Things-concepten en werken aan elektrificatie. De machines die ze leveren worden hierdoor steeds intelligenter. Om dit soort innovaties tot stand te kunnen brengen, moeten fabrikanten efficiënt werken en opereren als één intelligente, connected organisatie. Met de wereldwijde uitrol van het 3DExperience-platform heeft Claas deze omslag gerealiseerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven