Algemeen

Buisleidingsysteem voor perslucht en vloeistoffen

Viega buisleidingsysteem

Met Viega Seapress biedt de Duitse systeemspecialist Viega een buisleidingsysteem dat voldoet aan de hoge materiaaleisen van de scheepsbouw en dat dankzij de koude perstechniek toch eenvoudig, veilig, schoon en snel kan worden geïnstalleerd. Afhankelijk van de maatvoering kan met Viega Seapress tussen 30% en 70% worden bespaard op montagetijd.

Viega Seapress is goedgekeurd voor een groot aantal toepassingen: brandblusinstallaties, sprinklerinstallaties, perslucht, lens- en ballastsystemen en brandstof- en smeermiddelleidingen. Aangepast op de brede toepassingsmogelijkheden wordt het systeem geleverd in de maten 15 tot en met 108. Als onderdeel van systeemtechniek kan Viega Seapress worden gecombineerd met andere Viega systemen aan boord van schepen en offshore-installaties.

De Seapress fittingen zijn voorzien van EPDM afdichtelement. Hierdoor kan het systeem over een breed temperatuurbereik van -25°C tot 110°C en tot een maximale druk van 16 bar worden ingezet. Tijdens de toepassing kan het dichtelement worden vervangen door een HNBR of FKM dichtelement.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven