Algemeen
FEDA voorzitter Rob Hommersen (links) en FEDA branchemanager André Braakman over de Roadmap FEDA 4.0: “Meer business gerelateerde informatie geven aan de ondernemers en daarmee meer faciliteren en ondersteunen.” (foto: Paul Quaedvlieg)

De brancheorganisatie FEDA is vorig jaar een nieuwe weg ingeslagen. Er werd een nieuwe koers ontwikkeld om de branchevereniging dynamischer en flexibeler te maken. Zo werd het FEDA-secretariaat ondergebracht bij Atrium-Groep en dit jaar is André Braakman per 1 februari in dienst getreden als (nieuwe) branchemanager. Aandrijftechniek had een eerste interview met de kersverse doch vertrouwde branchemanager in Naarden, waar we hem ontmoeten in aanwezigheid van FEDA voorzitter Rob Hommersen. Een gesprek over Industrie 4.0, IIoT, Robotica, communicatie, beurzen en trends.

Rob Hommersen geeft de aftrap; “De FEDA is sinds half 2016 volledig autonoom. We willen de dingen anders gaan doen. Onder de naam FEDA 4.0 gaan we nu verder. We hebben daarvoor een roadmap ontwikkeld met daarin de basis voor dé nieuwe koers. Vanaf 1 februari hebben we een andere invulling gegeven aan de functie van branchemanager en is André Braakman weer terug in die rol. Het prettige daarvan is dat iedereen André al kent. In het verleden heeft André niet alleen een stempel op de FEDA gedrukt, maar het ook een duidelijk imago gegeven. Wij zien hem ook echt verbonden aan de branchevereniging.” De FEDA heeft nu zo’n 160 leden en de bedoeling is dat de branchevereniging, evenals een kleine groei vorig jaar, dit jaar weer gaat groeien. André Braakman: “Je ziet het effect wel van zo’n vernieuwing als wij nu ingaan. We hebben veel publiciteit gekregen door de plannen die we hebben gemaakt. Ook de beurs WoTS heeft daar een belangrijke bijdrage aan geleverd voor spontane nieuwe aanwas. Met de plannen voor komend jaar denken wij hierdoor nog een slag te kunnen maken. Onze plannen behelzen nog meer activiteiten gericht op …..

Lees het volledige artikel in het februarinummer van Aandrijftechniek

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven