Algemeen
B&R HMI finger guides
Veelgebruikte bedieningsfuncties zijn nu direct in het glas van de B&R touchscreen panels geïntegreerd (foto: B&R)

B&R maakt een nieuwe unieke vorm van intuïtieve bediening mogelijk. Veelgebruikte bedieningsfuncties zijn nu direct in het glas van de B&R touchscreen panels geïntegreerd. Dit maakt drukknoppen overbodig en voorkomt bovendien dat stof en vuil het apparaat binnendringen. De panelen zijn daarom ideaal voor omgevingen waar de strengste hygiënische eisen gelden.

Op verzoek van de klant biedt B&R alle HMI-varianten aan met een ‘projected capacitive touchscreen’ met bijbehorende de zogenaamde ‘finger guides’. Deze vingergeleiders (groeven) kunnen elke vorm en grootte hebben, waardoor een optimale integratie van alle soorten schuif- en draairegelaars in de HMI-applicatie mogelijk is.

Dit zorgt ervoor dat het hele schermoppervlak voor de weergave van inhoudelijke informatie gebruikt kan worden. De gepatenteerde voelbare vingergeleiders van B&R maken ‘eyes-off’ bediening mogelijk. Operators kunnen zo instellingen aanpassen en hun aandacht volledig bij de machine houden.

Ergonomische vingergeleiders

De ergonomische vingergeleiders zijn ongeveer een millimeter diep en kunnen mat of helder afgewerkt zijn. De geïntegreerde knoppen en draaischakelaars slijten nooit. De schermen zijn verkrijgbaar in afmetingen van 5″ tot 24″ zowel als Automation Panel en als Panel PC.

Hygiënisch ontwerp

B&R touchscreen panels met vingergeleiders zijn bij uitstek geschikt voor de voedingsmiddelen-, farmaceutische en medische technologie-industrie. Naast het eenvoudig te reinigen touchscreen zijn de panelen ook verkrijgbaar met een randloze, roestvrijstalen IP69K behuizing.

B&R touchscreen panels met een hygiënisch ontwerp zijn gemaakt van materialen met een hoge resistentie, zoals glad roestvrij staal, hoogwaardige polyester bekledingen en speciale afdichtmiddelen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven