Algemeen
B&R stappenmotormodule
De nieuwe stappenmotormodule uit de X20-serie biedt een sensorloze en lastafhankelijke stroomregeling (foto: B&R).

Met de X20SM1436-1 breidt B&R het productenpakket uit met een nieuwe module voor het direct aansturen van stappenmotoren. Met de stappenmotormodule in X20-bouwvorm kunnen stappenmotoren met spanningen van 18 VDC tot 60VDC bij nominale stroomsterkten tot 2,5 A worden aangestuurd. Bovendien verhoogt de geïntegreerde stroomreductiefunctie het vermogen en het energieverbruik.

Met de stroomreductiefunctie heeft B&R een sensorloze, van de last afhankelijke stroomregeling geïntegreerd, waarmee het vermogen van de module aanmerkelijk wordt vergroot. Kortstondig is het dubbele van de nominale stroom beschikbaar. Afhankelijk van de bedrijfsstuatie en belasting regelt de module de stroomsterkte naar beneden bij. Daardoor zijn energiebesparingen tot 75% mogelijk.

Stappenmotormodule

Het vermogensverlies en de warmteontwikkeling in de stappenmotormodule worden door de stroomreductiefunctie verminderd. Tegelijkertijd realiseert de stroomregeling een rustiger loop van de stappenmotor. Voor zelfbescherming beschikt de module over een begrenzing van de inschakelstroom en over een tegen kortsluiting en overbelasting beschermde motoruitgang.

De stappenmotormodule heeft vier digitale 24 VDC ingangen. Drie daarvan kunnen als ABR-encoderingangen met een telfrequentie van 1 MHz bij viervoudige evaluatie worden geconfigureerd. Bovendien zijn alle digitale ingangen voorzien van draadbreukbewaking, waardoor de bedrijfszekerheid wordt verhoogd. Om slip te herkennen werd de module voorzien van stall detection.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven