Algemeen

B&R introduceert digitale uitgangsmodule met PWM

B&R PWM uitgangsmodule
B&R's nieuwe digitale uitgangsmodule heeft geïntegreerde pulsbreedtemodulatie en is een economisch alternatief voor motormodules. (foto: B&R)

De nieuwe digitale uitgangsmodule X20DO4332-1 van B&R heeft geïntegreerde pulsbreedtemodulatie (pulse width modulation, PWM) en is een economisch alternatief voor de motormodules. Bovendien biedt de module een dither-functie die voorkomt dat kleppen blijven hangen.

Pulsbreedtemodulatie (PWM) wordt vooral gebruikt voor het aansturen van grotere belastingen zoals elektromotoren. In plaats van elektronica te gebruiken om een continue ingangsspanning te regelen tot de gewenste motorspanning, wordt de motor aangestuurd door de breedte van de schakelpulsen te variëren. Dit proces bespaart een aanzienlijke hoeveelheid energie.

Met zijn ditherfunctie voorkomt de uitgangsmodule ook dat kleppen blijven hangen. Dit komt vooral voor wanneer kleppen gedurende langere tijd in een constante positie worden gehouden, vooral in vloeistoffen. Door de ditherfunctie wordt het ventiel iets om het instelpunt heen geschud om te voorkomen dat het blijft plakken.

De X20 uitgangsmodule is uitgerust met vier uitgangen met driedraadsaansluitingen en biedt een nominale uitgangsstroom van 2 A.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven