Algemeen
Bosch Rexroth Aandrijftechniekdag Aandrijftechniek
Glenn Ignacio is Business Development Manager Digitalization bij Bosch Rexroth (foto: Richard Kok)

Predictief onderhoud houdt machines langer in goede conditie en voorkomt problemen. Maar om tot goede conditiebewaking en predictief onderhoud over te gaan, is een gedegen stappenplan nodig. Eerste stap: weet wat er onder de motorkap afspeelt en trek de juiste data uit jouw werkprocessen. Glenn Ignacio van Bosch Rexroth geeft je tijdens de eerste Nationale Aandrijftechniekdag op 6 oktober tips hoe je eenvoudig inzicht kunt verschaffen in jouw productiesystemen.

Glenn is Business Development Manager Digitalization – Europe North bij Bosch Rexroth in Boxtel, en heeft een achtergrond in engineering. Dus hij weet hoe engineers denken en werken. ‘Mijn ervaring is dat het in de aard van een engineer zit om de technologie tot het uiterste te drijven. Hoe kunnen we met zo min mogelijk effort een zo groot mogelijk resultaat bereiken’, stelt Glenn.

Expertise laten zien

Bosch is jaren geleden begonnen met het digitaliseren van eigen fabrieken. Dat gekoppeld aan toenemende vragen uit de markt, vormt de grondslag om andere bedrijven op dit vlak te helpen. Bosch Rexroth wil met dit online event een deel van haar expertise laten zien én geïnteresseerde partijen de mogelijkheid bieden om het digitaliseren van hun producten, systemen en processen te starten of te optimaliseren. Glenn: “Wij willen daarbij optreden als ‘partner in crime’. Als je eenmaal begint, wil je nooit meer anders”.

Glazen bol ter beschikking

“Hoe mooi zou het zijn als we allemaal een glazen bol hebben, die ons precies vertelt wat er morgen gaat gebeuren? Met de technologie van tegenwoordig komen we een heel eind in die richting. Ik daag de deelnemers uit om eens te bedenken wat het voor hun bedrijf zou betekenen als ze een dergelijke glazen bol ter beschikking hebben.”

Feedbackloops analyseren

Met het onderwerp ‘Conditiebewaking en Predictief Onderhoud’ wil Glenn belangstellenden meenemen in hoe gemakkelijk je inzicht kunt krijgen in jouw productiesystemen, en hoe dit kan leiden tot het voorkomen van problemen en overbodige kosten. Veel machines zijn complexe en gesloten systemen, zogeheten black boxes, waardoor het lastig is om te zien wat er zich nou precies onder de motorkap afspeelt.

Belangrijke rol in ons leven

“Met onze smartphone staan we 24/7 in verbinding met personen en apparaten. Zo wordt het weer voorspeld, plaatst de koelkast een bestelling als het laatste pak melk eruit wordt gehaald, en kan de dokter een foto van een moedervlek met zijn mobiele telefoon beoordelen. De technologie gaat een steeds belangrijkere rol vormen in ons leven, ook in machineparken in fabrieken. Zeker als 5G doorbreekt. Wie aan conditiebewaking en predictief onderhoud wil beginnen en hiermee zijn voordeel wil doen, moet eerst de machines leren keren en feedbackloops analyseren.”

Digitization magic

Glenn: “Het begint bij proceskennis. Je moet eerst jouw machine leren kennen. Daarna kun je de parameter bepalen en kun je slimmere dingen doen en overgaan tot voorspellingen. Als je de eerste stap zet, ontstaat ‘digitization magic’ en gaan deuren open naar vervolgstappen. Tijdens mijn sessie op de Nationale Aandrijftechniekdag zet ik de eerste deur voor jou open”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven