Algemeen
Bosch Rexroth gieterij foundry
De komende vijf jaar worden er miljoenen geïnvesteerd bij Bosch Rexroth - Lohr am Main, vooral bij de gieterij (foto: Bosch Rexroth)

Bosch Rexroth maakt bekend de komende vijf jaar meer dan 100 miljoen euro te willen investeren in haar hydrauliekfaciliteit in Lohr am Main. De nadruk ligt op gecoördineerde investeringen, modernisering, bundeling en optimalisering. Ze zullen de efficiëntie van de vestiging in Lohr am Main verhogen en de werkgelegenheid op de grootste locatie ter wereld van Bosch Rexroth op lange termijn helpen veiligstellen. De plannen werden op 5 mei aan de werknemers en hun vertegenwoordigers bekendgemaakt.

Vorige week was Bosch Rexroth ook in het nieuws vanwege het in de etalage zetten van ‘Large Projects’ divisie in Boxtel. Deze week komt het Duitse bedrijf met het nieuws van een miljoeneninvestering bij haar grootste hydrauliekfaciliteit ter wereld.

Modernisering gieterij

Bosch Rexroth investeert in de toekomst: op het terrein ‘Zum Eisengießer’ in Lohr worden een logistiek centrum van 8.400 m2 en een nieuw kantoorgebouw gebouwd. De gieterij zal worden gemoderniseerd en de kernactiviteiten zullen worden versterkt met nieuwe machines en uitrusting. Bosch Rexroth investeert 82 miljoen euro in deze projecten.

Daarnaast is zo’n 20 miljoen euro uitgetrokken voor extra opknap-, moderniserings- en kleine bouwwerkzaamheden, alsmede voor onderhoud in Lohr tot eind 2025. Zo investeert Bosch Rexroth in de komende vijf jaar aanzienlijk meer in de toekomstige levensvatbaarheid van de hydraulische divisie in de hoofdvestiging dan in de voorgaande jaren.

Leidende rol in wereldwijd netwerk

Dr. Steffen Haack, hoofd van de productdivisie Industriële hydrauliek en lid van de raad van bestuur, zegt: “Onze investeringen zullen de locatie Lohr enorm versterken. Hierdoor zal ons hoofdkantoor een leidende rol kunnen blijven spelen in het wereldwijde netwerk van Bosch Rexroth vestigingen. Het is onze verantwoordelijkheid als onderneming om het concurrentievermogen van Bosch Rexroth in een dynamische marktomgeving voortdurend te verbeteren.”

“Met dit in het achterhoofd en rekening houdend met de respectieve plaatselijke omstandigheden, wegen wij alle investeringen zorgvuldig af. De geplande investeringen zijn een duidelijke toezegging aan onze locatie, die de grootste ter wereld is. Ook in de toekomst zullen wij in de regio Main Spessart aantrekkelijke arbeidsplaatsen aanbieden.”

 • HTL Salzburg Sigmatek

  Sigmatek ondersteunt het praktijkgericht onderwijs van toekomstige ingenieurs

  Tijdens het vak ‘Computer-aided Project Development’ werken studenten van het HTL Salzburg in het fotovoltaïsche lab met de zeer moderne automatiseringstechnologie van Sigmatek Sigmatek, in Nederland vertegenwoordigd door SigmaControl, ondersteunt het praktijkgericht onderwijs van toekomstige ingenieurs. Daarom kunnen studenten in het fotovoltaïsche lab op de… Lees verder →

 • Rexroth ctrlX HD Vision

  Rexroth stapt met HD Vision Systems in de machine vision technologie

  HD Vision Systems is een nieuwe partner van de ctrlX World van Bosch Rexroth Machine vision is een geïntegreerd onderdeel van de industriële automatisering. Producten op basis van industriële camerasystemen worden gebruikt om geautomatiseerde processen te begeleiden. HD Vision Systems vereenvoudigt automatisering door het visueel… Lees verder →

 • IOT beveiligen met een VPN

  Steeds meer mensen maken gebruik van Internet of Things-applicaties. De slimme thermostaat, slimme verlichting en beveiligingscamera maakten een snelle opmars in de huizen van consumenten. Eén probleem: al deze apparaten vereisen vaak internet, en dat kon nog wel eens de zwakste schakel in de keten… Lees verder →

 • Parker HPF

  DNV GL certificering voor het HPF-systeem van Parker

  Het High Performance Flange-systeem (HPF) van Parker is een vorm-pasconnectorsysteem Parker Hannifin kondigt aan dat het mechanische flenssysteem voor machines en systemen (met een bedrijfsdruk van max. 420 bar), het HPF of Parker High Performance Flange System, de DNV GL-certificering heeft ontvangen voor maritieme toepassingen.… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven