Algemeen
Bonfiglioli lanceert compacte 300M-serie planetaire tandwielkasten. (foto: Bonfiglioli)

Bonfiglioli, één van de grotere spelers op het gebied van tandwielkasten, motoren en aandrijfsystemen, lanceert de nieuwe planetaire tandwielkast 300M-serie voor industriële toepassingen.

De 300M-serie, met geoptimaliseerde reductiestadia, staat voor de beste prestaties, een hogere koppeldichtheid bij dezelfde compacte afmetingen en is verkrijgbaar in 20 maten met een uitgangskoppel van 1,3 tot 1,300 kNm. De planetaire tandwielkasten van de 300M-serie zijn uitgerust met nieuw ontworpen planeetlagers, die bij een groot aantal cycli tot 50 procent meer koppel geven. De nieuwe 300M-serie van Bonfiglioli is volledig uitwisselbaar met de reeds bekende 300-serie en is geschikt voor geïntegreerde versnellingsmotoren, IEC en NEMA elektrische en hydraulische motoren.

Koelsysteem

Optioneel biedt Bonfiglioli een compact koelsysteem voor de gehele planetaire serie wat zorgt voor drie keer betere thermische prestaties. Het koelsysteem is robuust en sluit direct aan op de motor, waardoor het gebruik van het volledige mechanische vermogen mogelijk wordt, zonder extra externe koelcircuits.
Door de uitbreiding van de planetaire tandwielkasten, garandeert de 300M-serie compactheid, kostenbesparing en tot maximaal 20 procent langere levensduur en betrouwbaarheid. Het optionele geïntegreerde koelsysteem zorgt voor een besparing van ten minste één maat of is een goed alternatief voor tandwielen met schuine vertanding. Daarnaast is deze geïntegreerde optie milieuvriendelijk en is geen extern koelsysteem nodig. Toepassingen zijn te vinden in material handling, kranen en lieren, mijnbouw, recycling, water- en afvalwatersector, voedingsmiddelenindustrie, evenals talrijke andere industrieën waar het gaat om een hoge koppeldichtheid met een geoptimaliseerd gebruik van de ruimte.

Bonfiglioli wordt in Nederland vertegenwoordigd door Elsto Drives & Controls.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven