Algemeen
De ECGenius van Bonfiglioli is een krachtige, efficiënte en economische traploze overbrenging, speciaal ontwikkeld voor telescoopladers en andere machines (foto: Bonfiglioli).

De ECGenius van Bonfiglioli is een krachtige, efficiënte en economische traploze overbrenging die speciaal is ontwikkeld voor telescoopladers en andere machines. Het hart van de CVT is een voor Europa, de Verenigde Staten en Azië gepatenteerde mechanische variator. Deze is het resultaat van een meer dan vijftien jaar durende ontwikkeling van Bonfiglioli’s partner CVTCorp.

De overbrenging biedt OEM’s mogelijkheden om hun motoren met ongekende gebruikersvriendelijkheid te downsizen. Ook maakt de ECGenius verbeteringen van de voertuigprestaties in de ordegrootte van 20% tot 30% mogelijk. Dankzij de elektro-hydrodynamische smering worden draaimoment en kracht naadloos overgedragen over zes aangedreven rollen. Daardoor wordt een contact van metaal op metaal voorkomen en en een correcte draaimoment-overdracht zonder slip gegarandeerd.

Met zijn technische bijzonderheden is de ECGenius volgens de fabrikant de meest betrouwbare en efficiënte overbrenging op de markt. Het robuuste ontwerp is speciaal gemaakt voor typische toepassingen met stootbelastingen, zodat het nauwkeurige en stabiele besturingssysteem niet wordt beïnvloed door lastwisselingen. De overbrenging werd al met succes gedurende meer dan 500.000 testuren getest, in het laboratorium en bij OEM’s in de praktijk.

Besturing van de CVT

Het algoritme van de besturing van de overbrenging gebruikt motor- en overbrengingsdata en zorgt voor voor een maximaal rendement en optimalisatie van het totale systeem. De software is eenvoudig te integreren en omvat speciale bedrijfsmodussen voor specifieke toepassingen die tot een maximale productiviteit leiden. De open architectuur en de op elk moment aan te passen software maken maximale flexibiliteit en een gemakkelijke aanpassing aan verschillende geografische eisen mogelijk.

De mechanische CVT-architectuur van de overbrenging maakt een wrijving- en naadloos schakelen zonder trappen door een onbegrensd aantal effectieve rijsnelheden mogelijk. Het innovatieve overbrengingsconcept met continue besturing en koppeling beperkt het aantal mechanische componenten, wat weer mechanische en viskeuze verliezen vermindert. Door het naadloos schakelen werkt de motor op zijn optimale bedrijfspunt, wat tot uiting komt in een lager brandstofverbruik.

De ECGenius is het resultaat van een exclusieve licentieovereenkomst tussen de Italiaanse aandrijfspecialist Bonfiglioli en CVTCorp, een wereldwijd actieve onderneming op het gebied van mechanisch variabele transmissies (mCVT) voor de off-highway markt. In deze overeenkomst inbegrepen is de overdracht van de productie van de ECGenius150 en het huidige verkoopnetwerk van CVTCorp. De overbrenging zal naar verwachting vanaf begin 2020 op de markt komen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven