Algemeen

Bonfiglioli groeide voor derde jaar op rij

Bonfiglioli IIoT
Bonfiglioli introduceerde op de Bauma 2019 onder andere op maat gemaakte IIoT oplossingen voor haar transmissies (foto: Paul Quaedvlieg).

Met een totale omzet van 913 miljoen euro en een groei van 13% ten opzichte van het vorige boekjaar boekte Bonfiglioli voor het derde keer op rij een recordjaar. Qua regio is het accent verder richting China, India en de Verenigde Staten verschoven. Europa is gezien de trends in uiteenlopende markten nog altijd de sterkste markt. Aandrijvingen voor mobiele werktuigen waren goed voor zo’n 45% in omzet, die voor windenergie ongeveer 13%. De rest van de omzet werd gegenereerd door aandrijvingen voor industriële toepassingen.

2018 was een interessant jaar voor de Italiaanse specialist. Het driejaren investeringsplan van 158 miljoen euro en de sterke wereldwijde betrokkenheid hebben geleid tot een goede groei. Ook vormen ze een solide basis voor de toekomstige ontwikkeling in termen van technologie, processen en dienstverlening.

In het segment bouwmachines groeide Bonfiglioli de laatste twee jaar wereldwijd 6-7% sneller dan de markt. Dit betekende een versterking van de positie van het bedrijf op het gebied van planetaire reductoren. In de VS, China en India is de omzet de laatste twee jaar cumulatief verdubbeld.

Behalve aan de kwaliteitsnormen en het brede productfolio wordt dit toegeschreven aan de ontwikkeling van klantspecifieke oplossingen en de integratie van de reductoractiviteiten van O&K Antriebstechnik in het concern. De positieve trend zal zich naar verwachting in 2019 voortzetten, mede dankzij een nieuwe en efficiënter productontwerp en de ontwikkeling van nieuwe toepassingen in marine en offshore.

Bonfiglioli investeert in capaciteit

In december 2018 opende de Italiaanse aandrijfspecialist een nieuwe, milieuvriendelijke productielijn voor elektromobiliteit in Forlì, 70 km ten zuidoosten van Bologna. De nieuwe fabriek beslaat 10.000 m2 en produceert uitsluitend elektrische assen voor aandrijflijnen en wielaandrijvingen van verschillende grootten.

Bonfiglioli nieuwe fabriek
Onder het bedrijfsmotto ‘Forever forward’ opende Bonfiglioli vorig jaar een nieuwe productielijn in Forli (I) (foto: Bonfiglioli).

De productielijn is geschikt voor Industrie 4.0 en vergaand flexibel, zodat tot 25.000 eenheden per jaar in verschillende grootten kunnen worden geproduceerd. Deze uitbreiding geeft het bedrijf de mogelijkheid de klanten beter te ondersteunen met innovatieve oplossingen voor elektrische en hybride industriële en bedrijfsvoertuigen.

Afgelopen boekjaar is ook een nieuwe fabriek in Chennai (India) van 140.000 m2 geopend naast de al bestaande fabriek. Behalve een moderne montagelijn bevindt zich hier ook een globale R&D-centrum en een testlaboratorium. Met een jaarlijkse capaciteit van 75.000 eenheden kan Bonfiglioli in deze nieuwe fabriek alle bestaande en nieuwe markten in off-highway, bouw, mijnbouw, landbouw en material handling bedienen.

Ook 2019 zal door de introductie van nieuwe technologieën een belangrijk jaar worden. Op de onlangs gehouden Bauma in München toonde Bonfiglioli behalve de traditionele productlijnen ook nieuwe elektrische rupsaandrijvingen voor brekers, een nieuwe elektrische zwenk- en rupsaandrijving voor minibaggermachines en twee nieuwe oplossingen op basis van op maat gesneden IIoT-platforms. De meest opmerkelijke uitbreiding is echter een nieuwe regelbare overbrenging (Continuously Variable Transmission), ECGenius genaamd, die samen met CVT Corp. in Sainte-Julie (Quebec) werd ontwikkeld.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven