Algemeen
Boge ademluchtinstallatie
De container bevat onder meer twee Bose S-20 schroefcompressoren. (foto's: Boge)

In ziekenhuizen is de beschikbaarheid van grote hoeveelheden perslucht momenteel van essentieel belang. Speciale medische perslucht zorgt bijvoorbeeld voor beademing op de Intensive Care. Om te allen tijde de patiënten in de ziekenhuizen te kunnen voorzien van ademlucht, is Boge Kompressoren met een container met een complete ademlucht installatie voorbereid op extreme situaties.

Sinds 2009 geldt perslucht voor medische systemen als een officieel medicijn. Zowel de grote hoeveelheden die nodig zijn als de hoge vereiste zuiverheid (droog en olie- en kiemvrij) van de medische persluchtfilters vormen een grote uitdaging voor ziekenhuizen. Tevens moet er voor gezorgd worden dat het risico op uitval nul is.

Ademluchtinstallatie

Voor ziekenhuizen is een te kort of geen beschikbaarheid aan ademlucht geen optie. Daarom zijn alle geplaatste medische installaties van Boge in de Nederlandse ziekenhuizen drievoudig en soms wel viervoudig uitgevoerd. Tevens heeft de Nederlandse vestiging een ademluchtinstallatie (gebouwd in een container) ter beschikking, die voldoende capaciteit heeft om een ziekenhuis ter grootte van het Dijklander ziekenhuis te Purmerend van ademlucht te kunnen voorzien.

De container met ademlucht kan worden ingezet in situaties waarbij de capaciteit van de ziekenhuizen moet worden verhoogd. Bijvoorbeeld als er géén of onvoldoende perslucht aanwezig is of als een tijdelijke oplossing wanneer er een nieuwe installatie wordt geplaatst. De complete installatie is wereldwijd inzetbaar en werkt volgens het ‘Plug & Play principe. Er zijn enkel een stroomkabel en een persluchtaansluiting nodig, waar bij aansluiting van de installatie het serviceteam van Boge Nederland kan assisteren.

Opbouw

De container met ademlucht installatie is goed voor 6.9 m3/min aan ademlucht. De installatie beschikt over twee Boge S20 schroefcompressoren, een Boge SF29-2 schroefcompressor, twee gegalvaniseerde 1000 liter drukvaten en vier DASZ-P 14- adsorptiedrogers voor ademlucht 2. Hierbij zijn één compressor en één droger extra geïnstalleerd als back-up.

ademluchtinstallatie Boge
De container is voorzien van conditioneringsapparatuur voor het afleveren van ademlucht.

Boge Nederland beschikt over een serviceteam van specialisten in medische persluchtinstallaties die 24/7 beschikbaar zijn voor storingen of plaatsing van tijdelijke ademlucht in het gehele land.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven