Algemeen
voorgemonteerd kabelrupssysteem
De hedendaagse Memorial Bridge ligt over de Piscataqua rivier, aan de oostkust van de VS. Deze verving de oorspronkelijke brug die dateerde uit 1923. (foto: Igus)

Een voorgemonteerde kabelrups waarborgt een fail-safe voeding bij de World War I Memorial Bridge in New Hampshire (VS). De brug ligt over de Piscataqua rivier tussen Portsmouth, (New Hampshire) en Kittery (Maine) aan de oostkust van de VS. Hij verving de oorspronkelijke brug, die in 1923 werd gebouwd ter herinnering aan locale zeelieden en soldaten die deelgenomen hadden aan de eerste wereldoorlog. Voorgemonteerde kabelrupsen van Igus zorgen voor een betrouwbare energietoevoer in de hefbrug.

Om schepen onder de brug door te laten, moet deze omhoog worden gebracht middels een verticaal hefmechanisme. Tijdens gebruik is een gemiddelde snelheid van 1 m/s nodig voor een totale afstand van 40 m. Om het onderhoud te reduceren en de algehele betrouwbaarheid te vergroten, gebruikten de bruggenbouwers Readychain voorgemonteerde kabelrupsen van Igus in plaats van de hangende kabels uit het oorspronkelijke ontwerp.

De kabels, die reeds voorzien van connectoren in de kabelrupsen werden ondergebracht, zijn in de nabijgelegen igus fabriek geconfectioneerd en afgeleverd als aansluitklare systemen voor montage op locatie.

Voorgemonteerd kabelrups

De Igus engineers gebruikten buigvaste Chainflex kabels in de E4 kabelrups en CFXL heavy duty kabelklemmen voor een betrouwbare trekontlasting voor de kabels. Elk van de geïnstalleerde kabeltypen – inclusief CF300, CF9 en CF34 motorkabels en vieraderige CFLG glasvezelkabel – werd uitgebreid getest in het eigen testlaboratorium. Igus geeft 36 maanden garantie op de Chainflex kabels.

Onderstaand filmpje geeft een idee van de werking en afmetingen van brug en kabelrupssysteem.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven