Algemeen
NSK lagerkooi
De ECA-reeks van tweerijige tonlagers van NSK kan meer kogels met grotere afmetingen opnemen en produceert zo de grootst mogelijke belastbaarheid (foto: NSK)

Het nieuw gamma NSK tonlagers beschikt over een gepatenteerd ontwerp van de lagerkooi. Voor meerdere industriële sectoren kan dat leiden tot betere productiviteit, betrouwbaarheid en hogere belastbaarheid. De geoptimaliseerde kooi vermindert de interne spanning en maakt een geleidingsring overbodig. Dat zijn slechts twee van de vele voordelen ten opzichte van bestaande oplossingen.

Het ontwerp van het ECA gamma tweerijige tonlagers van NSK, dat het CAM gamma opvolgt, kan één op één bestaande oplossingen vervangen. De nieuwe generatie is voorzien van voorgevormde ´rollerpockets´ die onnodige rolbewegingen tijdens de werking werken aanzienlijk verminderen. De kooien zijn met precisie vervaardigd uit massief messing.

Minder spanning in materiaal

Dit geoptimaliseerde kooiontwerp van NSK resulteert ook in minder spanning in het materiaal omdat de vorm van de kooi in evenwicht is met de sterkte van de rest van het lager. Bovendien voorkomt een haakje op het uiteinde dat de kogels kunnen wegglijden.

Grootst mogelijke belastbaarheid

Een ander belangrijk voordeel van het nieuwe lagergamma is de mogelijkheid om meer kogels met een grotere afmetingen op te nemen, waardoor de grootst mogelijke belastbaarheid bereikt wordt. De lagers garanderen verder een tot 47% hogere dynamische belasting en tot 22% meer statische belasting.

De tot 20% hogere begrenzingssnelheden in vergelijking met standaard tonlagers, geeft een bijkomend voordeel voor gebruikers, omdat de bedrijfstemperatuur dankzij de standaard dimensionale stabiliteitsbehandeling tot 200°C kan oplopen.

Verlaging onderhoudskosten

Dankzij deze prestatieverbeteringen kunnen gebruikers die upgraden naar nieuwe lagers hun totale onderhoudskosten verlagen. Bedrijven in sectoren zoals cement, papier, verpakking, steengroeven, mijnbouw, staal, metaalverwerking en petrochemie kunnen hier zeker van profiteren.

Potentiële toepassingen voor het nieuwe ECA gamma strekken zich uit van transportbanden, tandwielkasten en staalproductiemachines, tot persen en machines die in de mijnbouw worden ingezet. Het ECA gamma tweerijige tonlagers met gepatenteerd ontwerp van de lagerkooi zijn beschikbaar in asdiameters van 40 tot 130 mm.

 • HTL Salzburg Sigmatek

  Sigmatek ondersteunt het praktijkgericht onderwijs van toekomstige ingenieurs

  Tijdens het vak ‘Computer-aided Project Development’ werken studenten van het HTL Salzburg in het fotovoltaïsche lab met de zeer moderne automatiseringstechnologie van Sigmatek Sigmatek, in Nederland vertegenwoordigd door SigmaControl, ondersteunt het praktijkgericht onderwijs van toekomstige ingenieurs. Daarom kunnen studenten in het fotovoltaïsche lab op de… Lees verder →

 • Rexroth ctrlX HD Vision

  Rexroth stapt met HD Vision Systems in de machine vision technologie

  HD Vision Systems is een nieuwe partner van de ctrlX World van Bosch Rexroth Machine vision is een geïntegreerd onderdeel van de industriële automatisering. Producten op basis van industriële camerasystemen worden gebruikt om geautomatiseerde processen te begeleiden. HD Vision Systems vereenvoudigt automatisering door het visueel… Lees verder →

 • IOT beveiligen met een VPN

  Steeds meer mensen maken gebruik van Internet of Things-applicaties. De slimme thermostaat, slimme verlichting en beveiligingscamera maakten een snelle opmars in de huizen van consumenten. Eén probleem: al deze apparaten vereisen vaak internet, en dat kon nog wel eens de zwakste schakel in de keten… Lees verder →

 • Parker HPF

  DNV GL certificering voor het HPF-systeem van Parker

  Het High Performance Flange-systeem (HPF) van Parker is een vorm-pasconnectorsysteem Parker Hannifin kondigt aan dat het mechanische flenssysteem voor machines en systemen (met een bedrijfsdruk van max. 420 bar), het HPF of Parker High Performance Flange System, de DNV GL-certificering heeft ontvangen voor maritieme toepassingen.… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven