Algemeen
SMC IO-Link EX260
IO-Link met SMC zorgt voor meer beschikbare data, een betere productdiagnose, gebruik van standaard bekabeling en eenvoudige toegang van systemen op afstand (foto: SMC)

De compacte veldbussystemen van de EX260 serie van SMC zijn nu ook leverbaar met IO-Link technologie. Dit maakt slimme communicatie mogelijk en ondersteunt de digitalisering van machine- en systeemtechnologie in Industrie 4.0 toepassingen.

De lichte en kostenefficiënte modellen kunnen een willekeurig aantal parameters van de aangesloten ventielen ontvangen van én verzenden naar het besturingssysteem op het hogere niveau. Dit heeft bijvoorbeeld betrekking op de ventielstatus, gesignaleerde fouten of getelde cycli. Met deze informatie kunnen preventief storingen worden voorkomen en kan worden geanticipeerd op toekomstig onderhoud of vervanging van ventielen.

Meer beschikbare data met IO-Link

IO-Link met SMC zorgt voor meer beschikbare data, een betere productdiagnose, gebruik van standaard bekabeling en eenvoudige toegang van systemen op afstand. Dit betekent lagere kosten, efficiëntere processen en een verbeterde beschikbaarheid van machines.

De EX260 veldbussystemen kunnen 32 monostabiele en 16 bistabiele ventielen aansturen. Door hun geringe breedte van slechts 28 mm per eenheid kunnen zeer lichte ventieleilanden worden samengesteld. Voor integratie met PLC-systemen op een hoger niveau is de EX260 module van SMC volledig inzetbaar voor de gebruikelijke veldbus- en industriële Ethernet-protocollen. Naast IO-Link zijn dat Profibus, Profinet, DeviceNet, EtherNet/IP, EtherCAT en Powerlink. Optioneel is ook een uitvoering met Modbus, CanOpen of Varan mogelijk.

Flexibel installeren

Voor het bouwen van ventieleilanden biedt de EX260 serie veel flexibiliteit bij het installeren op locatie. Ventielen kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd, afhankelijk of de persluchtaansluiting aan de onder- of bovenzijde of aan de zijkant gewenst is. Een combinatie van deze varianten is ook mogelijk.

De EX260 serie heeft IP-beschermingsklasse 67, waardoor deze ook onder zware omstandigheden kan worden toegepast. De veldbussystemen van de EX260 serie zijn eenvoudig te koppelen met veel gebruikte ventielseries van SMC.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven