Algemeen

Baumer breidt programma sensoren verder uit

Baumer sensoren
De Magres robuuste magnetische absolute encoders zorgen voor een hoge betrouwbaarheid en nauwkeurig positioneren (foto's: Baumer).

Sensorspecialist Baumer heeft het programma sensoren voor industriële toepassing flink uitgebreid. Nieuw in het programma zijn onder meer Magres robuuste magnetische absolute encoders die zorgen voor absolute betrouwbaarheid en nauwkeurige positionering. Baumer’s nieuwe O200-serie optische miniatuursensoren bieden een verscheidenheid aan functies in een standaard miniatuurbehuizing. Talrijke Baumer sensoren zijn inmiddels voorzien van IO-Link en daarmee klaar voor Industrie 4.0.

De magnetische absolute encoders van de Baumer EAM580/360 serie maken een efficiënte meting van de rotatiehoek mogelijk. Ze kenmerken zich door een hoge nauwkeurigheid en robuustheid, een lange levensduur en absolute hoeknauwkeurigheid. De encoders zijn het hoogtepunt van een ontwikkeling die bijna twintig jaar geleden bij Baumer begon. Vandaag de dag hebben magnetische encoders bijna gelijke tred gehouden met optische encoders in hoekresolutie, maar ze zijn robuuster.

Optische miniatuursensoren

Baumer’s nieuwe O200-serie optische miniatuursensoren bieden een verscheidenheid aan functies in een standaard miniatuurbehuizing. Ze zijn zuinig in energieverbruik en leveren met hun sterke eigenschappen, zoals een hoge immuniteit voor omgevingslicht of een hoog vermogen, goede prestaties.

Baumer sensoren
De nieuwe optische sensoren O200 zijn nauwelijks groter dan een paperclip, maar bieden veel nuttige functies.

De O200-sensoren kunnen niet worden verstoord door omgevingslicht, zoals machinereflecties of andere sensoren. Ze worden zelfs niet verstoord door heldere LED-verlichting, die werkt met vergelijkbare spectra en schakelfrequenties als de sensoren.

De Baumer sensoren bieden een samenspel van nauwkeurige optica, krachtige elektronica en hoogontwikkelde algoritmen. Dit zorgt voor een constant hoge betrouwbaarheid bij de detectie, ongeacht de lichtsituatie en of het te detecteren object glanzend of transparant is.

Sensoren met IO-Link

Sensoren hebben een duidelijk omschreven taak in machines en installaties: tellen, meten, detecteren Maar ze kunnen veel meer. Talrijke Baumer sensoren zijn nu uitgerust met IO-Link, de snelle communicatie-interface die niet alleen de meetwaarden doorgeeft, maar ook aanvullende informatie, in beide richtingen.

Baumer sensoren
De Baumer sensoren met IO-Link bieden meer functies en betere prestaties.

De IO-Link sensoren communiceren met een master die tot acht sensoren kan aanspreken. Zo kunnen parametergegevens worden uitgewisseld, bijvoorbeeld om de in de master opgeslagen parametergegevens automatisch over veel sensoren te verdelen. Dit betekent dat een sensor nauwkeuriger kan worden aangepast aan de toepassing, wat vooral belangrijk is wanneer een machine verschillende objecten verwerkt.

Een ander voordeel is dat een sensor in een andere functie kan worden gebruikt, een inductieve sensor als frequentiemeter of teller, bijvoorbeeld. IO-Link is daarom een belangrijk onderdeel voor digitalisering en een must voor de industrie 4.0.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven