Algemeen

Automatica 2018 toont voortgang in Industrie 4.0

Automatica 2018
Automatica 2018 (19 tot 22 juni in München) toont de vooruitgang in de industriële automatisering (foto's: Messe München)

De digitale transformatie is bezig met een snelle opmars binnen geautomatiseerde productie. Termen als cloud robotica, deep learning en slimme productie zijn niet langer marketingkreten, maar worden meer en meer realiteit. De vakbeurs Automatica 2018, die van 19 tot 22 juni wordt gehouden in München, zal daar de nodige voorbeelden van tonen.

Zelfs insiders uit de industrie zijn verrast door de snelle ontwikkeling van digitale netwerken in de fabrieken. De reden hiervoor: hoewel ‘slim’ produceren geld kost, betalen de investeringen zich terug. Dit wordt ook bevestigd door een recente studie The Digitalisation Productivity Bonus: Sector Insights van Siemens Financial Services (SFS).

Door hun productiesystemen te automatiseren en te digitaliseren, kunnen fabrikanten een jaarlijkse productiviteitsstijging realiseren door de productiekosten flink te verlagen. De productiviteitswinsten helpen bedrijven liquide middelen vrij te maken om investeringen in nieuwe technologieën te financieren.

Automatica 2018 Kuka
Kuka integreert alle actieve componenten binnen een cel in een slimme productieomgeving.

Cloud gebaseerde oplossingen

Praktische voorbeelden bewijzen hoe efficiënt en productief slimme productie al kan zijn. Bij het maken van robotcomponenten in een volledig geautomatiseerde netwerkcel verbindt robotfabrikant Kuka de analoge en de digitale wereld. De cel laat zien hoe een robot componenten produceert in samenwerking met twee bewerkingscentra. Een zesassige robot neemt de handling van de gegoten componenten over. Omdat het werkgebied is uitgebreid dankzij een lineaire eenheid, kan de robot zowel bewerkingscentra bedienen als bewerkte componenten ontbramen.

De koppeling met de digitale wereld vindt plaats doordat alle productie-eenheden met elkaar en met de Kuka Cloud zijn verbonden. Alle actieve componenten binnen een cel zijn geïntegreerd in de slimme productieomgeving. Alle gegevens van de machines, robots, bewerkingsassen en gereedschappen worden verzameld in Kuka Connectivity, doorgegeven aan de cloud, verwerkt en gevisualiseerd in configureerbare overzichten, de zogenaamde dashboards. Dit biedt operators, onderhoudsdiensten en productieleiding transparantie van het productieproces, altijd en op elke locatie.

Automatica 2018 Audi
Dankzij robotisering realiseert Audi een doorlooptijdreductie van 60% bij de aanmaak van persmatrijzen.

Gereedschappen digitaal verbonden

Het Audi competentiecentrum voor installatie- en perstechniek. gebruikte tot nu toe radiaalboormachines voor het aanbrengen van ontluchtingsgaten in persmatrijzen. Dit bewerkingsproces is echter niet te automatiseren, het is tijdrovend en brengt hoge personeelskosten met zich mee. Het past ook niet in het Toolmaking 4.0-concept, dat het onderbrengen van alle processtappen in digitale netwerken omvat.

Onlangs heeft een nauwkeurige TX200 industriële robot van Stäubli het boren van de diepe gaten overgenomen. De posities van de gaten die eerder moest worden vastgesteld op de werkvloer, kunnen nu worden vastgelegd in het ontwerp van de matrijs in het CAD-systeem. Het resultaat is een vermindering van doorvoertijden met ongeveer 60%.

Preventief onderhoud

De Japanse robotfabrikant Fanuc biedt een intelligent platform voor real-time gegevensuitwisseling met het FIELD-systeem (Fanuc Intelligent Edge Link en Drive). Tot de beproefde modules van dit platform behoort de Operational Management softwaremodule ‘Linki’ voor het verzamelen, sorteren, bewaren en analyseren van machinegegevens. Hiermee kunnen de ‘levensfuncties’ van machines worden bewaakt en conclusies voor preventief onderhoud worden getrokken.

Deze deeltaak wordt overgenomen door ‘Zero Down Time’ (ZDT), een module die al wordt gebruikt in de auto-industrie. In de Verenigde Staten organiseert General Motors hiermee het preventief onderhoud aan meer dan 10.000 robots. Maar FIELD kan meer: het omvat ook Industrie 4.0-functionaliteiten zoals ‘deep learning’, waarin robots onderling hun ‘ervaringen’ communiceren.

Robot- en componentenfabrikanten werken hard aan oplossingen om de juiste gegevens op het juiste moment en op het juiste moment te leveren en de basis te leggen voor slimme netwerken. Tegelijkertijd maakt de dynamiek waarmee de digitale transformatie industriële automatisering aan het veranderen is, de aankomende Automatica een must voor alle leveranciers en gebruikers van automatisering en IT. Met een eigen ‘IT2Industry’ deel in hal B4 biedt Automatica ook een platform voor IT-providers.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven