Algemeen

Audi start serieproductie van eigen elektromotoren

Onlangs startte Audi In Hongarije officieel met de serieproductie van elektromotoren (foto's: Audi)

Audi is in het Hongaarse Győr gestart met de serieproductie van eigen elektromotoren. De elektromotoren worden op een innovatieve, modulaire manier geproduceerd. Audi heeft in de motorenfabriek honderden miljoenen geïnvesteerd.

Audi Hungaria is al 25 jaar betrokken bij de fabricage voor Audi. De dochteronderneming betreedt met de productie van elektromotoren echter een volledig nieuw vakgebied. Z’n exclusieve knowhow maakt Győr tot de belangrijkste fabriek voor elektrische motoren. De eerste exemplaren zullen worden gebruikt in de nieuwe Audi e-tron, de nieuwe, volledig elektrische Audi die in de Audi-fabriek in Brussel wordt gebouwd.

Audi elektromotor

400 elektromotoren per dag

De fabriek voor de productie van elektrische motoren heeft een vloeroppervlak van 8.500 vierkante meter en werd binnen een jaar uit de Hongaarse klei getrokken. De huidige dagelijkse productiecapaciteit is goed voor ongeveer vierhonderd elektromotoren; dat aantal kan geleidelijk worden verhoogd. Op dit moment werken er ongeveer honderd mensen in de nieuwe fabriek, maar tegen het einde van het jaar zijn dat er meer dan 130. De productie gebeurt nu nog in één ploeg, maar zal binnenkort worden gewijzigd in een drie ploegendienst. De werknemers produceren twee elektrische aandrijfsystemen voor de Audi e-tron, omdat zowel de voor- als de achterassen worden aangedreven – in goede quattro-traditie.

Productie-eilanden

Audi elektromotor productie autonoom De productieapparatuur, de robots en de stations waar de motoren in elkaar worden geschroefd en gemeten hebben vaste posities, maar staan niet aan een lopende band. In plaats daarvan produceren de werknemers de aandrijfsystemen volgens een modulaire methode op productie-eilanden. Ondanks een vooraf gedefinieerde montagevolgorde biedt het modulaire systeem vertakte paden en meer vrije ruimte in het productieproces. Rijdende voertuigen, bestuurd door een intelligent IT-systeem, transporteren de onderdelen naar de werkstations.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven