Algemeen
Atlas Copco vacuümpomp
De DHS VSD+ is gebouwd voor applicaties met snelle cyclussen en continu bedrijf.(foto: Atlas Copco).

De divisie Industrial Vacuum van Atlas Copco heeft de DHS 065-200 VSD+ droge schroefvacuümpomp gelanceerd. De pomp zorgt volgens de fabrikant voor lagere kosten tijdens de levensduur, hogere productiviteit, een lager energieverbruik en gemakkelijk onderhoud.

De DHS VSD+ is gebouwd voor applicaties met snelle cycli en continu bedrijf. De schone droge vacuümpomp zonder verontreiniging vereist geen water- of oliekoeling. De pomp is gecertificeerd als olievrij in de categorie ‘Class Zero volgens ISO 8573-1. De pomp is in de uitgaande zijde vrij van olie-emissies, inclusief aerosol olie. Het geringere aantal onderdelen in de pomp en het schroefontwerp met variabele spoed helpen het rendement te verhogen en het onderhoud te verminderen.

Goede prestaties

Het nieuwe schroefprofiel van de DHS 065-200 VSD+ zorgt voor goede prestaties in zijn klasse. De pomp draagt bij aan een veiliger, schoner en slimmere industriële omgeving. Het robuuste ontwerp, het schone bedrijf en mogelijkheden voor bewaking en besturing maken het een geschikte pomp voor industriële applicaties.

Door de volledig droge werking van de DHS 065 – 200 VSD+ kan er geen olie naar de omgeving van de pomp migreren.. Dit helpt om een schonere en veiliger werkomgeving te creëren. Dit is met name een voordeel in applicaties zoals vacuüm drogen en schoonmaken, papier overbrengen, gevoelige en door regelgeving bepaalde productie van elektronica en de verpakking van voedingsmiddelen. Er kunnen immers geen reacties optreden met andere procesmedia of afzettingen binnen in de vacuümpomp.

Integratie en onderhoud

De pomp is ondergebracht in een geluidsreducerende kap, wat zorgt voor een stil, trillingvrij bedrijf met een geluid in een lage toonhoogte. De pomp wordt bestuurd door de MK5 Elektonikon, waarmee de pomp is te integreren in fabrieksbesturingssystemen. Gebruikers krijgen de laatste statusupdates over draaiuren en stilstandtijden, waaschuwingen en indicaties van fouten en stilstand. In combinatie met Atlas Copco’s Smartlink biedt de pomp mogelijkheden voor bewaking op afstand.

Een integraal kenmerk van de DHS VSD+ serie is minder onderhoud. De vetgesmeerde lagers en de aandrijfriem zijn de enige onderdelen die vervanging behoeven. De riem zelf kan zonder externe servicedienst binnen een half uur worden vervangen. De robuuste kap zorgt voor integriteit van de inwendige onderdelen maar kan gemakkelijk worden verwijderd. Dit vermindert de complexiteit van de installaties en daarbij behorende kosten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven