Algemeen

Asafdichting voor grote waterpompen

KSB mechanische asafdichting

KSB heeft het programma pompen en afsluiters uitgebreid met de mechanische asafdichting 4EB. Het pakket mechanische asafdichtingen van KSB omvat daarmee inmiddels dertig series. De 4EB is speciaal ontwikkeld voor grote pompen, die drinkwater en tapwater verpompen.

De modulaire uitvoering van deze asafdichting onderscheidt zich door een compacte bouwvorm. De 4EB kan optimaal worden afgestemd op de inbouwruimte van de pomp waardoor slijtage tot een minimum beperkt blijft en lange standtijden gegarandeerd zijn.

Standaard zijn de mechanische asafdichtingen vervaardigd van siliciumcarbide (SiC). Bij de tegenring kan de gebruiker kiezen tussen siliciumcarbide en grafiet. De O-ringen zijn gemaakt van EPDM- of FKM-polymeren die voor drinkwatertoepassingen zijn goedgekeurd. Alle metalen onderdelen zijn geproduceerd van corrosiebestendig roestvast staal, zoals 1.4122 of 1.4571.

Constructie van de asafdichting

Een groep veren zorgt voor de vereiste voorspanning van de asafdichting. Deze is zo aangebracht, dat die niet in aanraking komt met het te verpompen medium. De afzonderlijke veren zijn zo beter beschermd tegen verontreiniging, wat leidt tot een langere totale levensduur van de asafdichting.

Bij de constructie van de 4EB hebben de ontwerpers veel aandacht besteed aan het eenvoudig in- en uitbouwen. Het gebruik van hulpmiddelen en bevestigingsbouten is niet vereist. Zo kunnen dankzij de modulaire bouwwijze de stilstandtijden bij revisies worden verlaagd en montagefouten worden vermeden. De mechanische asafdichting kan worden toegepast voor een dynamische bedrijfsdruk tot 25 bar en voor een statische bedrijfsdruk tot 37,5 bar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven