Algemeen
AR smart glasses-oplossing van Dynabook krijgt update
AR smart glasses-oplossing van Dynabook krijgt update (Foto: Dynabook)

Dynabook Europe kondigt een update aan voor zijn AR smart glasses-oplossing dynaEdge AR (Assisted Reality) met de lancering van de dynaEdge DE200. Het is de volgende generatie van het high-performance Windows 10/11 Pro mobile edge computing device.

De markt voor edge computing is flink gegroeid het afgelopen jaar, onder andere door de coronapandemie. Als resultaat hiervan verwacht meer dan de helft van de IT-beslissers (52%) dat aankoopbeslissingen voor edge computing tegenwoordig zwaarder wegen dan voor de pandemie het geval was. Tegelijkertijd denkt een meerderheid van de werknemers (70%) dat AR een verandering teweeg zal brengen in zijn sector. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van Dynabook.

Grote veranderingen op komst

AR is een opkomende technologie die voor de grootste veranderingen zal zorgen, nog meer dan AI, IoT en cybersecurity (GlobalData). Dit zorgt weer voor meer innovatie en adoptie van edge-infrastructuur: IDC verwacht een stijging van 800% in het aantal apps dat gebruikmaakt van de edge in 2024.

AR smart glasses-oplossing

De nieuwe dynaEdge AR-oplossing is ontworpen om lichtgewicht en handsfree functionaliteiten te bieden bij mobiel werken, en de efficiency, connectiviteit en security te verbeteren binnen organisaties in de steeds veranderende werkomgevingen. Problemen worden sneller vastgesteld en hersteld. Informatie delen en samenwerken gaat eenvoudiger. Ook is het mogelijk informatie sneller vast te leggen en te verwerken, zelfs op de meest afgelegen locaties.

Verbeteringen

Een aantal verbeteringen op een rij:
• Als een 4G-signaal beschikbaar is, kan de medewerker door 4G LTE-integratie verbinding maken. De medewerker is daarbij niet afhankelijk van een connectie met een telefoon of een wifi-signaal.


• Edge AI Engine verbetert camerabeelden met beeldstabilisatie, helderheidscompensatie en object tracking. Daarnaast laadt het videostreams volledig voordat de ontvanger de beelden ziet. Ook verwerkt de AI engine de camera stream naar de DE200 en draait de software als een virtuele camera. Implementatie van Edge AI is mogelijk binnen bestaande software-oplossingen.


• Verbeterde oplaadmogelijkheden en accuduur. Met tot 6,5 uur aan batterijtijd en een universele Type C-oplader zijn eerstelijnsmedewerkers de hele dag operationeel.


• Meer vermogen en volledige prestaties zijn mogelijk door de optie om te kiezen tussen de laatste 11e Gen Intel Core i3, i5 en i7 processoren.


• Maximale endpoint security: De dynaEdge DE200 draait op Windows 10/11 Pro. Het ondersteunt Active Directory, in combinatie met tweefactor authenticatie, inclusief PIN en vingerafdruk, om gegevens te beschermen. On-device dataclassificatie kan gebruikt worden om te bepalen hoe gegevens gedeeld mogen wogen worden. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan een grote zorg binnen veel sectoren.

Sterke focus op eerstelijnsmedewerkers

DynaEdge AR is ontwikkeld voor sectoren met een sterke focus op eerstelijnsmedewerkers en werknemers in het veld. Denk daarbij aan de maakindustrie, noodhulpdiensten, en de inspectie-, logistiek- en onderhouds-, zorg en onderwijssector. Door de integratie met 4G LTE biedt de oplossing een mogelijkheid om digitale transformatie verder mogelijk te maken. Ook in afgelegen en geïsoleerde werkomgevingen zoals eerste hulpdiensten, dienstverlening op locatie en nationale parken.

Groei gebruik Smart glasses

“De afgelopen twintig maanden zijn mobile edge computing en smart glasses-oplossingen steeds meer een vast onderdeel geworden van vele sectoren.” Dat zegt Damian Jaume, President, Dynabook Europe GmbH. “Uit ons recente onderzoek blijkt dat 63% van de IT-beslissers van plan is om binnen drie jaar smart glasses in te gaan zetten binnen zijn organisatie. De verwachting is dan ook dat we de komende tijd een verdere adoptie van deze technologie zullen zien. Onze manieren van werken veranderen snel. Deze nieuwe dynaEdge AR-oplossing laat zien dat wij begrijpen wat onze klanten nodig hebben om te kunnen opereren in een hybride wereld van werk.”

Accessoires

Voor de nieuwe dynaEdge AR-oplossing zijn diverse accessoires verkrijgbaar, waaronder verschillende montage-oplossingen voor het AR100 wearable device en diverse cases, schouderbanden en holstermogelijkheden voor de DE200.

Bekijk hieronder een video ove de dynaEdge AR:

 • Siemens Gamesa

  Serieproductie van 11 MW windturbines gestart in Cuxhaven

  De eerste geassembleerde turbine zal worden geïnstalleerd in het offshore windpark Hollandse Kust Zuid (foto: Siemens Gamesa) Op 14 januari 2022 verliet de eerste in serie gefabriceerde SG 11.0-200 DD gondel de Siemens Gamesa fabriekshal in Cuxhaven. De fabriek is sinds de zomer maandenlang omgebouwd… Lees verder →

 • Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s (Foto: Audi) Energiemaatschappij RWE heeft recent een opslagfaciliteit geopend. Deze is gebaseerd op gebruikte hoogspanningsaccu’s (EV-accu’s) van elektrische Audi’s. De installatie staat op het terrein van de waterkrachtcentrale van RWE aan een stuwmeer bij Herdecke… Lees verder →

 • Datum SPS 2022 bekend

  SPS 2022 Neurenberg schuift iets naar voren

  Impressie van een eerdere editie van Smart Production Solutions (Foto: Paul Quaedvlieg) SPS 2022 (Smart Production Solutions) vindt dit jaar plaats van 8 t/m 10 november 2022 in Neurenberg, twee weken eerder dan in voorgaande jaren. In tijden van pandemie geeft dit de hele branche… Lees verder →

 • Festo op weg naar klimaatneutraliteit

  Festo investeert fors op weg naar klimaatneutraliteit

  Festo gaat zijn CO₂-voetafdruk de komende twee jaar enorm verkleinen (Foto: Festo) Festo is op weg naar klimaatneutraliteit. “Festo gaat zijn CO₂-voetafdruk de komende twee jaar enorm verkleinen. Als gevolg hiervan zullen tegen het einde van 2023 al onze productie- en logistieke locaties, evenals de… Lees verder →

 • Damen koopt batterijcontainer Skoonbox

  Damen koopt batterijcontainer Skoonbox

  Damen koopt batterijcontainer Skoonbox (Foto: Damen) Damen Shipyards Group heeft de Skoonbox overgenomen van Skoon Energy. De maritiem gecertificeerde, multi-inzetbare batterijcontainer zal worden ingezet om op eigen werven duurzame stroom te leveren voor toepassingen waar nu nog vooral dieselgeneratoren of scheepsmotoren worden gebruikt. Deze eerste… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven