Algemeen

Ansys en Nvdia in simulatie vloeistofdynamica

simulatie
Ansys en Nvdia werken samen om snellere simulatie van fluid dynamica mogelijk te maken.

Gebruikers van Ansys software kunnen nu een beroep doen op de krachtige graphics processing units (GPU’s) van Nvidia om simulatie van vloeistofdynamica sneller te laten verlopen en complexe en omvangrijke simulatie modellen al even snel te verwerken. De gezamenlijk ontwikkelde computational fluid dynamics (CFD) solver is beschikbaar in Ansys’ Fluent 15.0. Infinte wordt in de Benelux op de markt gebracht door Infinite Simulation Systems.

Beide partijen hebben samengewerkt zodat de gezamenlijke klanten een beroep kunnen doen op geavanceerde GPU-hardware voor simulatie op het gebied van vloeistofdynamica. Door de samenwerking breidt Ansys de ondersteuning voor GPU’s van Nvidia uit naar zijn volledige aanbod van simulatieoplossingen, naast de al in Ansys Mechanical aanwezige GPU-ondersteuning.

Geavanceerde GPU voor simulatie

Ansys investeert fors om nieuwe GPU-technologie optimaal te kunnen benutten binnen zijn simulatie-oplossingen. De GPU-ondersteuning is uitgebreid naar Nvidia op basis van een nieuwe high-performance computing (HPC)-licentie die zowel CPU’s als GPU’s omspant.

Daarnaast heeft Ansys GPU-ondersteuning toegevoegd aan HFSS Transient, zijn software voor elektromagnetische simulaties. Klanten kunnen nu de GPU’s inzetten om simulatie op het gebied van elektronica, vloeistofdynamica en constructiemechanica sneller te laten verlopen en optimaal te profiteren van de HPC-mogelijkheden van Ansys.

Vanuit Nvidia is de insteek dat klanten betere en krachtigere simulaties kunnen uitvoeren om een oplossing te vinden voor complexe rekenkundige vraagstukken. De toevoeging van GPU-versnelling aan Ansys Fluent stelt de klanten van de specialist in grafische processoren en kaarten in staat om complexe simulaties sneller te voltooien. Dit resulteert in hoogwaardiger en efficiëntere ontwerpen voor vliegtuigen, auto’s, elektronische apparatuur en tal van andere producten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven