Algemeen
Althen sensors Metesco
V.l.n.r. Edwin Goezinne (Althen BV), Dirk Schouten (Althen BV), Marjanne Zwakke-Kooijman (Metesco), Dennis Herremans (Metesco), Gertjan van Delzen (Metesco), Richard Zwakke (Metesco), Thijs Haselhoff (Althen BV)

Althen Sensors & Controls breidt haar activiteiten uit met een strategische overname van Metesco Nederland. Althen heeft met de toevoeging van Metesco direct toegang tot een heel nieuw marktsegment, namelijk de verhuur van sensoren, meetsystemen en portable meet- en data-aquisitieapparatuur. Metesco is in 2005 opgericht door Richard Zwakke en heeft zich in de afgelopen 15 jaar ontwikkeld tot een gerenommeerde naam in de wereld van verhuur van meetinstrumenten, meetsystemen en innovatieve ad-hoc oplossingen.

Metesco ziet zichzelf als dienstverlener en onderscheidt zich door een snelle service die erop gericht is klanten te ontzorgen en snel op vragen in te spelen. Door de in-house kalibratiemogelijkheden zorgt Metesco ervoor dat de verhuurde apparatuur altijd gekalibreerd is en wordt geleverd met een kalibratiecertificaat. De overname van Metesco past goed binnen de strategie van Althen.

Service en kwaliteit

‘’Met de toetreding van Metesco binnen de Althen Groep kunnen wij een nog betere service leveren, omdat we naast het verkopen van producten nu ook de mogelijkheid hebben om producten voor verhuur aan te bieden, deze flexibiliteit zal onze marktpositie verder versterken’’, aldus Thijs Haselhoff, Algemeen Directeur Althen BV.

Kalibratiefaciliteiten

Daarnaast bieden de kalibratiefaciliteiten bij Metesco ook mogelijkheden voor de bestaande klanten van Althen Sensors & Controls. Momenteel worden de kalibraties van o.a. kracht-, druk- en inclinatiesensoren ondergebracht in Duitsland bij zuster bedrijf Althen Mess & Sensortechnik GmbH.

Ad-hoc beschikbaar zijn

Meetapparatuur en instrumenten worden gebruikt voor vergelijking of vastleggen van gegevens waarbij deze waarden ondubbelzinnig moeten worden geregistreerd en vooral duidelijk zijn. Betrouwbaarheid, bedrijfszekerheid en ad-hoc beschikbaarheid spelen een belangrijke rol en dat is waar Metesco sterk in is.

metesco

Het werkgebied van Metesco Nederland B.V omvat het verhuren van meetapparatuur, het verkopen van specialistische meetapparatuur, advies, kalibratie en onderhoud inclusief metingen en inspecties op locatie. De supportafdeling van Metesco staat altijd paraat en is 24 uur per dag en zeven dagen in de week bereikbaar.

Van bezit naar gebruik ‘on demand’

Metesco Nederland zorgt ervoor dat het bezit van meetapparatuur overgaat naar gebruik. Bedrijven zoeken steeds vaker naar oplossingen waarbij (kortstondig) gemeten kan worden, zonder grote investeringen, beheer en onderhoud.

Maar wel met een betrouwbaar meetresultaat en flexibiliteit in beschikbaarheid. Van bezit naar gebruik betekent altijd up-to date certificaten, geen eigen assets op de balans en “on-demand” beschikbaarheid wanneer en waar klanten dit willen.

Althen Sensors & Controls

Confidence for visionary engineers: Althen Sensors & Controls zorgt voor zekerheid en vertrouwen bij haar klanten. Wij zorgen ervoor dat de klant zich geen zorgen hoeft te maken als het aankomt op sensoren en meetoplossingen.

Door als sensorpartner aan tafel van onze partners en klanten te zitten, bouwen we mee aan de techniek van morgen. We leveren standaard en custom sensoren, meetsystemen en instrumentatie voor Test & Measurement, OEM en IIoT-toepassingen voor alle soorten industrieën.

Althen heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Zweden, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Yaskawa Weber Hospital Systems

  Ziekenhuisbedden reinigen met industriële robots

  Met de robots kan er zo dicht mogelijk bij alle onderdelen van het bed met hete stoom gewerkt worden (foto's: Yaskawa) Weber Hospital Systems, onderdeel van Weber Machinebouw, heeft een systeem ontwikkeld om ziekenhuisbedden automatisch te reinigen met behulp van robots. In 2014 heeft Weber… Lees verder →

 • Lasal update tool sigmatek

  Software comfortabel bijwerken met Lasal Update Tool

  Programmawijzigingen die van invloed zijn op volgorde, visualisatie en besturing samengevoegd in een comfortabele interface met behulp van de Update Tool in de LASAL software van SigmaTek Met de nieuwe ‘Update Tool’ in de All-In-One Engineering Software Tool LASAL van Sigmatek zijn programmawijzigingen door te… Lees verder →

 • SMC EX600 IO link

  Nieuwe IO-Link mastermodule van SMC optimaliseert productieprocessen

  SMC levert voor de EX600-serie een IO-Link mastermodule die flexibel aansluit op productienetwerken Communicatie tussen de PLC en het sensor-/actuatorniveau is essentieel in geautomatiseerde processen en Industrie 4.0-toepassingen. SMC biedt een passende oplossing voor het aansluiten van componenten, zoals ventielen, op een bestaand productienetwerk: de… Lees verder →

 • schunk colab

  Nieuwe technologieën staan centraal in CoLab van Schunk (video)

  In het CoLab applicatiecentrum zijn twaalf industriële robots en cobots beschikbaar voor het vinden van specifieke automatiseringsoplossingen (foto's: Schunk) In het CoLab, het nieuwe applicatiecentrum op de Schunk-locatie in Brackenheim-Hausen (Duitsland), kunnen klanten hun automatiserings-oplossingen nu realistisch testen op een oppervlakte van 800 vierkante meter… Lees verder →

 • Fraunhofer IFF robot lopende band

  Fraunhofer IFF ‘automatiseert’ de lopende band medewerker (video)

  Dankzij nieuwe technologieën kunnen mobiele robots taken uitvoeren aan de lopende band, en zelf meelopen (foto's: Fraunhofer IFF) Robotica-experts van het Fraunhofer IFF hebben samen met partners uit de industrie en de wetenschap een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee intelligente mobiele assistent-robots assemblagetaken kunnen uitvoeren, zelfs… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven