Algemeen
Althen ASC sensor
V.l.n.r. Timo Hartmann (managing director Althen GmbH) Renate Bay (CEO ASC) en Thijs Haselhoff (managing director Althen BV)

Althen Sensors & Controls heeft in januari met de Duitse sensorspecialist ASC een exclusieve distributieovereenkomst getekend voor de Benelux, in navolging van haar zusterbedrijf Althen GmbH. ASC is producent van hoogwaardige acceleratiesensoren, gyroscoopsensoren (IMU’s) en inclinatiesensoren en produceert al haar producten in Duitsland.

ASC Sensoren worden al jaren toegepast in industrieën zoals de railway, civiele techniek, automotive, procesautomatisering, (duurzame) energie en de luchtvaart. De sensoren worden gebruikt voor test & measurement van componenten, machines, constructies en voertuigen.

“We zijn erg blij dat we ons productportfolio kunnen uitbreiden met de hoogwaardige sensoren van ASC. We zoeken altijd naar partners die samen met ons en de klant ook maatwerk oplossingen kunnen bieden. ASC is een perfecte partner, omdat flexibiliteit voor ons allebei essentieel is”, aldus Thijs Haselhoff, managing director van Althen BV.

Innovatieve sensoroplossingen

De overdracht van de exclusieve distributierechten voor de Benelux-landen is een nieuwe mijlpaal in de succesvolle samenwerking tussen de twee middelgrote bedrijven. “Het was erg belangrijk voor ons om een verkooppartner te vinden die past bij onze bedrijfsfilosofie”, zegt ASC CEO Renate Bay over de nieuwe samenwerking. “Althen hecht, net als wij, veel waarde aan klantgerichtheid, flexibiliteit en innovatieve sensoroplossingen.”

Internationale distributie

Naast de exclusieve distributieovereenkomst voor Duitsland en de Benelux zal Althen de producten van ASC ook distribueren in landen waar zij actief is, zoals de VS, Canada, Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken. Door de samenwerking breidt ASC haar verkoopnetwerk in deze landen aanzienlijk uit.

Standaard en klantspecifiek

Althen Sensors & Controls zit als sensorpartner aan tafel van haar partners en klanten. Het bedrijf levert standaard en tailor-made sensoren, meetsystemen en instrumentatie voor Test & Measurement, OEM en IIoT-toepassingen voor alle soorten industrieën. Naast Nederland heeft het bedrijf vestigingen in Duitsland, Zweden, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Onderstaande video toont diverse ASC sensoren die gebruikt worden in de railway industrie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven