Algemeen
Althen Treon sensor IoT
Het slimme IoT sensornetwerk van Treon stelt bedrijven in staat om elke ruimte of machine 24/7 te monitoren, zonder dure bekabelde apparatuur (foto’s: Althen Sensors & Controls)

Althen Sensors & Controls breidt haar portfolio industriële IoT sensoren uit met een nieuwe reeks draadloze IoT vibratie- en temperatuursensoren. De sensoren zijn ontwikkeld door Treon. Althen neemt in West-Europa de distributie en (project)implementatie voor haar rekening.

Het nieuwe draadloze IoT monitoringssysteem bestaat uit een netwerk van sensor nodes, die hun data via een IoT-gateway data kunnen verzenden naar elk computernetwerk of cloudplatform.

Tri-axiale trillingen en oppervlaktetemperatuur

Althen Sensors & Controls biedt twee verschillende nodes: de industriële sensor nodes meten en bewaken tri-axiale trillingen en oppervlaktetemperatuur van (roterende) apparatuur, zoals pompen, motoren, roerders en mixers. De ambient nodes monitoren luchtkwaliteit, temperatuur, vochtigheid, omgevingslicht, geluidsniveau en luchtdruk.

Grootschalige mesh-netwerken

De batterij-gevoede nodes kunnen eenvoudig en kostenefficiënt worden gemonteerd op bestaande apparatuur, maar kunnen ook onderdeel zijn van grootschalige mesh-netwerken voor het verzamelen van sensorgegevens in slimme gebouwen, steden en fabrieken.

IoT Treon Althen sensors

Condition monitoring van diverse machines

“Het slimme IoT sensornetwerk van Treon stelt onze klanten in staat om elke ruimte of machine 24/7 te monitoren, zonder dure bekabelde apparatuur. Dit maakt het een kostenefficiënte manier om assets die nog niet gemonitord worden op grote schaal te gaan monitoren, en daarom zien wij deze nieuwe IIoT-sensor oplossing als een mooie waardevolle aanvulling op onze bestaande portfolio”, aldus Thijs Haselhoff, managing director van Althen BV. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven