Algemeen
Altair simulatie software
Altair demonstreert op de vakbeurs Formnext 2018 de voordelen van simulatie gestuurd ontwerpen voor nieuwe productiemethoden met Altair's Inspire-platform.

Altair demonstreert op de vakbeurs Formnext 2018 de voordelen van simulatie gestuurd ontwerpen voor nieuwe productiemethoden met Altair’s Inspire-platform. De internationale beurs over additive manufacturing (AM) en volgende generatie productiemethoden wordt gehouden van 13 tot en met 16 november in Frankfurt. In lijn met het beursthema ‘Turning your ideas into reality’, laat Altair samen met Apworks, M&H CNC Technik en RSC Engineering zien hoe simulatie gestuurd ontwerpen kan bijdragen aan sneller innoveren en betere producten.

Simulatie gestuurd ontwerpen is geschikt voor diverse markten te zien. Voorbeelden van toepassingen zijn de Sogeclair Pptimdoor, een hybride heupimplantaat, Stephan Henrich’s BushBot Chair en een door Elmec3D herontworpen component voor een verpakkingslijn. Een ander voorbeeld is de 3D-geprinte supportarm van M&H en de door RSC geoptimaliseerde voetsteun en behuizing voor een elektrische aandrijving.

Simulatie technologie voor productie

In een speciaal demonstratietheater presenteert Altair een aantal creatieve toepassingen van simulatietechnologie voor verschillende productietechnieken, met behulp van Inspire en Simsolid. Partner Apworks gebruikt de software voor diverse toepassingen van additive manufacturing en AMXpert, het online platform voor 3D-geprinte metalen onderdelen.

Met het Altair Inspire-platform kunnen gebruikers alle systeemeisen vastleggen, innovatieve structuren creëren en via een simulatiegestuurd ontwerpproces optimaliseren voor de productie. Veel leveranciers van AM-technologie werken met Altair Inspire of Altair HyperWorks. Het doel van Altair is, de benodigde performance en mogelijke kostenbesparingen zo vroeg mogelijk in het besluitvormingsproces voor innovaties toegankelijk te maken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven