Algemeen
Altair Flow GE Aviation
Er is een grote behoefte aan software waarmee snel complete systemen te modelleren zijn (foto: Altair)

Altair heeft Flow Simulator van GE Aviation gekocht. Dat is geïntegreerde software voor stromingen, warmteoverdracht en verbranding, waarbij met verschillende nauwkeurigheden simulaties zijn uit te voeren om het ontwerp van machines en systemen te optimaliseren.

Tegelijkertijd hebben beide bedrijven een ‘memo of understanding’ (MoU) getekend voor een lange termijn strategisch samenwerkingsrelatie en management-contacten. Daarin staat dat Altair de Flow Simulator blijft doorontwikkelen en dat GE Aviation toegang krijgt tot Altair’s complete softwareportfolio voor het onderzoeken van nieuwe toepassingen en workflows.

Ontwerpen op systeemniveau

Ontwerpen op systeemniveau wordt kritischer omdat organisaties de verantwoordelijkheid hebben om steeds complexere toepassingen te simuleren. Daarom is er een grote behoefte aan software waarmee snel complete systemen te modelleren zijn en het gedrag te simuleren is.

Onder andere voor roterende machines, elektrische mobiliteit, windturbines, warmtewisselaars en vrijwel alles met betrekking tot thermisch management.

Stromingen in vliegtuigmotoren

GE Aviation heeft Flow Simulator ontwikkeld voor het snel simuleren van alle stromingen in vliegtuigmotoren, tijdens de cyclus van opstijgen vanaf de startbaan, de vlucht en de landing.

altair flow GE aviation

Vanaf het begin is deze software gebruikt voor het eenvoudiger modelleren van complexe thermische toepassingen, zoals ook voorkomen in de zorg, bij locomotieven en duurzame energieopwekking. Voordat Altair de simulatiesoftware overnam, distribueerden ze Flow Simulator al via de Altair Partner Alliance (APA).

Functionaliteit uitbreiden

“Wij hebben al enkele jaren samengewerkt met GE Aviation aan verschillende initiatieven, zoals rotordynamiek met Altair OptiStruct”, zegt James R. Scapa, Altair oprichter en Chief Executive Officer.

“Daar zijn al nieuwe samenwerkingskansen uit ontstaan. Wij waarderen de sterke relatie met GE Aviation nu we onze krachten bundelen voor het aanjagen van innovaties op het gebied van vliegtuigmotoren en in andere markten.”

Door gebruik te maken van onze simulatiesoftware en AI-gestuurde aanpak van innovatie, ontstaan er nieuwe mogelijkheden om Flow Simulator uit te breiden en geschikt te maken voor andere toepassingen. Zoals in de auto-industrie, de ontwikkeling van elektrische mobiliteit, duurzame energieopwekking en voor defensie.  

“Altair gaat de Flow Simulator functionaliteit om complexe thermische systemen eenvoudiger te modelleren naar andere markten brengen”, zegt Arjan Hegeman, senior executive technology van GE Aviation.

“Ondertussen gaan Altair en GE Aviation de software verder ontwikkelen en zowel nieuwe simulatietechnologie als ontwerptools toevoegen die de toepasbaarheid ervan uitbreidt voor een bredere gebruikersgroep.”

Meer informatie over Flow Simulator is hier te lezen.

 • KTR Sinulastic koppeling

  Nieuwe serie torsieflexibele koppelingen uit denktank KTR

  Nieuwe koppelingen uit de KTR-Denktank. Links de Sinulastic bouwvorm A; rechts de Sinulastic bouwvorm B (foto: KTR Systems) Met de Sinulastic introduceert KTR een nieuwe serie uiterst torsieflexibele schotelkoppelingen die zijn ontwikkeld voor gebruik in hoofdaandrijvingen van dieselmotoren voor stroomgeneratoren (zogenaamde gen-sets), zware bouwmachines, compressoren,… Lees verder →

 • Festo duurzaamheid

  Festo: omzetdaling in 2020 maar sterk herstel verwacht in 2021

  Digitalisering en AI zijn bepalend voor de productontwikkeling met slimme en intelligente producten en maken energie-efficiëntie en duurzaamheid binnen klantenoplossingen mogelijk (foto's: Festo) In het boekjaar 2020 had de Festo Group vanwege de pandemie te maken met een omzetdaling van 7,5%. Desondanks heeft Festo het… Lees verder →

 • Parker ISOBUS ProDisplay

  Full-version ISOBUS Task Controller-software Parker voor landbouwmachines

  De Parker Pro Display HMI-displaymodule staat vol ISOBUS Suite-apps (bron: Parker Hannifin) Parker Hannifin breidt zijn ISOBUS Suite-software uit met de lancering van de volledige versie van hun ISOBUS-taakcontrollersoftware (TC) voor gestandaardiseerd werkbeheer van landbouwmachines zoals tractoren, rooimachines en andere zelf-aangedreven machines. ISOBUS TC fungeert… Lees verder →

 • Turck hellingsensoren

  Turck introduceert dynamische hellingsensoren

  De gecombineerde MEMS- en gyroscooptechnologie in de hellingsensoren van Turck zorgen voor betrouwbare meetresultaten. (Foto: Turck) In zijn nieuwe generatie hellingsensoren heeft Turck het versnellingsmeetproces (MEMS) gecombineerd met gyroscooptechnologie zodat schokken en trillingen veel effectiever kunnen worden onderdrukt dan met conventionele signaalfilters. De enkelvoudige en… Lees verder →

 • Murrelektronik xtremeDB 2

  Decentrale installatieoplossing voor mobiele machines

  xtremeDB van Murrelektronik is een modulair systeem voor elektrische installaties in mobiele machines. (foto's: Murrelektronik) Met xtremeDB introduceert Murrelektronik een nieuw modulair systeem voor de installatietechniek binnen mobiele machines, zoals oogstmachines, strooiwagens, brandweerauto’s of asfalteermachines. Dankzij deze moderne installatieoplossing en kunnen de uitdagingen in IO-installaties… Lees verder →

 • Lenze simulatie 1

  Van simulatie tot virtuele inbedrijfstelling

  Lenze heeft enkele hiaten opgevuld tussen de digitale engineeringsmogelijkheden bij het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van machines en installaties. (Foto's: Lenze) Industrie 4.0 is nauw verbonden met de digitale tweeling. Maar de mate van standaardisatie van de afzonderlijke ontwikkelingstools momenteel is nog laag.… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven