Algemeen
Rolls Royce Germany
Engineers van Rolls-Royce's Duitsland gaan machine learning (ML) methoden gebruiken voor het analyseren van de simulatie- , test-, en productiedata (foto: Rolls-Royce)

Altair heeft met Rolls-Royce Germany een ‘memo of understanding’ (MoU) getekend om samen artificial intelligence en engineering te integreren. Het doel van de nieuwe samenwerking is waarde te gaan toevoegen aan de engineering, het testen en ontwerpen van lucht- en ruimtevaartmotoren.

Bedrijven in de hele wereld zoeken naar mogelijkheden om met data-analyses en AI de omzet te vergroten, kosten te besparen en risico’s te verkleinen. Innovatieve organisaties zoals Rolls-Royce Germany zijn daarom bezig met digitale transformaties, waarin engineering een sleutelrol speelt.

Structurele analyses en testen

De samenwerking van Rolls Royce met Altair is gericht op structurele analyses en testen, waarbij enorme hoeveelheden historische product- en servicedata uit diverse bronnen wordt geïntegreerd, om met AI-gebaseerde engineeringtoepassingen waarde toe te voegen. Alleen al een reductie van het aantal gebruikte sensoren voor de testgegevens door data-analyses, kan een besparing van miljoenen euro’s opleveren.

AI-toepassingen

Rolls-Royce gebruikt al ruim 20 jaar AI en geavanceerde data-analyses voor businesstoepassingen, waaronder een service voor het monitoren van de motorstatus en de productie. Het bedrijf heeft onlangs nog twee doorbraken op het gebied van AI-ethiek en -betrouwbaarheid aangekondigd, welke later dit jaar gratis op de website worden gepubliceerd.

Machine learning (ML) methoden

Als eerste stap gaat Rolls-Royce Germany het analyseplatform Altair Knowledge Works gebruiken, om engineers in staat te stellen machine learning (ML) methoden te gebruiken voor het analyseren van de simulatie-, test-, en productiedata.

Altair data frame viewer

Altair Knowledge Works is ontworpen om de gebruikers ervan eenvoudig toegang te geven tot diverse databronnen en formaten, in een low code/no code omgeving. Tevens kunnen zij data transformeren, ML-modellen bouwen en ontdekte kennis met de organisatie delen.

Natuurlijke klik

“Als pionier in het integreren van data analyses en engineering is er voor ons een natuurlijke klik om te gaan samenwerken met Rolls Royce Germany”, zegt James R. Scapa, oprichter en CEO van Altair.

“Het is een organisatie die de potentie van AI ziet om waarde toe te voegen aan de business. De vraag naar eenvoudig en flexibel te gebruiken low/no code AI en machine learning tools, is nu groter dan ooit tevoren. Het is een eer Rolls Royce Germany als technologieleverancier te mogen helpen de business een boost te geven en onze oplossing voor data-analyses verder te verbeteren.”

Gemeenschappelijke visie

“Wij delen een gemeenschappelijke visie over de integratie van AI en engineering voor het verbeteren van de bedrijfsresultaten”, zegt aldus Dr. Peter Wehle, Head of Innovation and R&T, Rolls-Royce Deutschland.

“Altair beschikt over unieke expertise en de beste low-code technologie voor data-analyses. Deze samenwerking stelt ons in staat om de kloof tussen engineering en data science te overbruggen, waardoor onze engineers zich kunnen focussen op het realiseren van de voordelen van machine learning en AI op basis van onze data. Uiteindelijk gaat de samenwerking helpen om data-analyses te democratiseren, waardoor onze engineers in staat zijn om betere data-gedreven beslissingen te nemen voor het transformeren van de business en producten.”

 • Zevende as van Rollon: extra maten voor kleine robots

  Rollon heeft zijn assortiment zevende assen uitgebreid met twee extra maten voor automatiseringstaken met een lager laadvermogen (foto: Rollon) Met de productlijn Seventh Axis biedt Rollon een uitgebreid portfolio van modulaire aluminium assen voor robottoepassingen. Nu is het assortiment uitgebreid met twee extra maten in… Lees verder →

 • ABB breidt met overname portfolio flexibele automatisering uit

  ABB neemt ASTI Mobile Robotics Group (ASTI) overnemen. Hiermee kan ABB een compleet portfolio aanbieden voor de volgende generatie van flexibele automatisering. (foto’s: ABB) ABB heeft aangekondigd dat het de ASTI Mobile Robotics Group (ASTI) zal overnemen, fabrikant van autonome mobiele robots (AMR). Hiermee wordt… Lees verder →

 • ABB introduceert geavanceerd HMI-scherm

  Met de Lite Panel introduceert ABB een geavanceerd HMI-scherm om tot 28 verschillende elektrische ABB-componenten te monitoren en besturen. (Foto: ABB) Met Lite Panel introduceert ABB een veilige, tijdbesparende en eenvoudig te installeren oplossing om tot 28 elektrische componenten te monitoren en besturen. Elektronische componenten,… Lees verder →

 • Voxan en Max Biaggi plannen nieuwe wereldrecordpoging

  Voxan en Max Biaggi bereiden een nieuwe recordpoging voor. (Foto: Venturi) Motorfietsfabrikant Voxan, onderdeel van Venturi, fabrikant van elektrische voertuigen, maakt zich op voor het veroveren van een nieuw snelheidsrecord. Na het vestigen 11 nieuwe records in november 2020, wordt de elektrische motorfiets Voxan Wattman… Lees verder →

 • Huisman schaalt 3D-printen van kraanhaken op

  De 3D-geprinte kraanhaken wegen elk 1700kg en hebben een hijsvermogen van 350mt (foto: Huisman) Huisman, leverancier van step-changing technische oplossingen, heeft geslaagde tests uitgevoerd met vier nieuwe 3D-geprinte 350mt kraanhaken op basis van strenge eisen en onder toezicht van de onafhankelijke certificerende autoriteit Lloyd’s Register.… Lees verder →

 • Schaeffler start productie van 2in1 elektrische assen in China

  De 2in1 elektrische as van Schaeffler integreert de reductietransmissie en de elektromotor in één compacte eenheid. (foto's: Schaeffler) Schaeffler begint met de productie van 2in1 elektrische assen in haar productiefaciliteit in Taicang, China. Het elektrische assysteem bestaat uit een elektromotor en een transmissie. De productiestart… Lees verder →

 • Siemens breidt motorportfolio voor procesindustrie uit

  Simotics XP-motoren van 0,25 tot 460 kW beschikbaar in gasgroepen IIB en IIC (foto: Siemens) De explosieveilige laagspanningsmotoren van de Simotics XP-serie van Siemens zijn nu beschikbaar in het gehele vermogensbereik van 0,25 tot 460 kW in gasgroepen IIB en IIC. Met hun premium efficiëntie… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven