Algemeen
Rolls Royce Germany
Engineers van Rolls-Royce's Duitsland gaan machine learning (ML) methoden gebruiken voor het analyseren van de simulatie- , test-, en productiedata (foto: Rolls-Royce)

Altair heeft met Rolls-Royce Germany een ‘memo of understanding’ (MoU) getekend om samen artificial intelligence en engineering te integreren. Het doel van de nieuwe samenwerking is waarde te gaan toevoegen aan de engineering, het testen en ontwerpen van lucht- en ruimtevaartmotoren.

Bedrijven in de hele wereld zoeken naar mogelijkheden om met data-analyses en AI de omzet te vergroten, kosten te besparen en risico’s te verkleinen. Innovatieve organisaties zoals Rolls-Royce Germany zijn daarom bezig met digitale transformaties, waarin engineering een sleutelrol speelt.

Structurele analyses en testen

De samenwerking van Rolls Royce met Altair is gericht op structurele analyses en testen, waarbij enorme hoeveelheden historische product- en servicedata uit diverse bronnen wordt geïntegreerd, om met AI-gebaseerde engineeringtoepassingen waarde toe te voegen. Alleen al een reductie van het aantal gebruikte sensoren voor de testgegevens door data-analyses, kan een besparing van miljoenen euro’s opleveren.

AI-toepassingen

Rolls-Royce gebruikt al ruim 20 jaar AI en geavanceerde data-analyses voor businesstoepassingen, waaronder een service voor het monitoren van de motorstatus en de productie. Het bedrijf heeft onlangs nog twee doorbraken op het gebied van AI-ethiek en -betrouwbaarheid aangekondigd, welke later dit jaar gratis op de website worden gepubliceerd.

Machine learning (ML) methoden

Als eerste stap gaat Rolls-Royce Germany het analyseplatform Altair Knowledge Works gebruiken, om engineers in staat te stellen machine learning (ML) methoden te gebruiken voor het analyseren van de simulatie-, test-, en productiedata.

Altair data frame viewer

Altair Knowledge Works is ontworpen om de gebruikers ervan eenvoudig toegang te geven tot diverse databronnen en formaten, in een low code/no code omgeving. Tevens kunnen zij data transformeren, ML-modellen bouwen en ontdekte kennis met de organisatie delen.

Natuurlijke klik

“Als pionier in het integreren van data analyses en engineering is er voor ons een natuurlijke klik om te gaan samenwerken met Rolls Royce Germany”, zegt James R. Scapa, oprichter en CEO van Altair.

“Het is een organisatie die de potentie van AI ziet om waarde toe te voegen aan de business. De vraag naar eenvoudig en flexibel te gebruiken low/no code AI en machine learning tools, is nu groter dan ooit tevoren. Het is een eer Rolls Royce Germany als technologieleverancier te mogen helpen de business een boost te geven en onze oplossing voor data-analyses verder te verbeteren.”

Gemeenschappelijke visie

“Wij delen een gemeenschappelijke visie over de integratie van AI en engineering voor het verbeteren van de bedrijfsresultaten”, zegt aldus Dr. Peter Wehle, Head of Innovation and R&T, Rolls-Royce Deutschland.

“Altair beschikt over unieke expertise en de beste low-code technologie voor data-analyses. Deze samenwerking stelt ons in staat om de kloof tussen engineering en data science te overbruggen, waardoor onze engineers zich kunnen focussen op het realiseren van de voordelen van machine learning en AI op basis van onze data. Uiteindelijk gaat de samenwerking helpen om data-analyses te democratiseren, waardoor onze engineers in staat zijn om betere data-gedreven beslissingen te nemen voor het transformeren van de business en producten.”

 • Yaskawa Weber Hospital Systems

  Ziekenhuisbedden reinigen met industriële robots

  Met de robots kan er zo dicht mogelijk bij alle onderdelen van het bed met hete stoom gewerkt worden (foto's: Yaskawa) Weber Hospital Systems, onderdeel van Weber Machinebouw, heeft een systeem ontwikkeld om ziekenhuisbedden automatisch te reinigen met behulp van robots. In 2014 heeft Weber… Lees verder →

 • Lasal update tool sigmatek

  Software comfortabel bijwerken met Lasal Update Tool

  Programmawijzigingen die van invloed zijn op volgorde, visualisatie en besturing samengevoegd in een comfortabele interface met behulp van de Update Tool in de LASAL software van SigmaTek Met de nieuwe ‘Update Tool’ in de All-In-One Engineering Software Tool LASAL van Sigmatek zijn programmawijzigingen door te… Lees verder →

 • SMC EX600 IO link

  Nieuwe IO-Link mastermodule van SMC optimaliseert productieprocessen

  SMC levert voor de EX600-serie een IO-Link mastermodule die flexibel aansluit op productienetwerken Communicatie tussen de PLC en het sensor-/actuatorniveau is essentieel in geautomatiseerde processen en Industrie 4.0-toepassingen. SMC biedt een passende oplossing voor het aansluiten van componenten, zoals ventielen, op een bestaand productienetwerk: de… Lees verder →

 • schunk colab

  Nieuwe technologieën staan centraal in CoLab van Schunk (video)

  In het CoLab applicatiecentrum zijn twaalf industriële robots en cobots beschikbaar voor het vinden van specifieke automatiseringsoplossingen (foto's: Schunk) In het CoLab, het nieuwe applicatiecentrum op de Schunk-locatie in Brackenheim-Hausen (Duitsland), kunnen klanten hun automatiserings-oplossingen nu realistisch testen op een oppervlakte van 800 vierkante meter… Lees verder →

 • Fraunhofer IFF robot lopende band

  Fraunhofer IFF ‘automatiseert’ de lopende band medewerker (video)

  Dankzij nieuwe technologieën kunnen mobiele robots taken uitvoeren aan de lopende band, en zelf meelopen (foto's: Fraunhofer IFF) Robotica-experts van het Fraunhofer IFF hebben samen met partners uit de industrie en de wetenschap een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee intelligente mobiele assistent-robots assemblagetaken kunnen uitvoeren, zelfs… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven