Algemeen
Rolls Royce Germany
Engineers van Rolls-Royce's Duitsland gaan machine learning (ML) methoden gebruiken voor het analyseren van de simulatie- , test-, en productiedata (foto: Rolls-Royce)

Altair heeft met Rolls-Royce Germany een ‘memo of understanding’ (MoU) getekend om samen artificial intelligence en engineering te integreren. Het doel van de nieuwe samenwerking is waarde te gaan toevoegen aan de engineering, het testen en ontwerpen van lucht- en ruimtevaartmotoren.

Bedrijven in de hele wereld zoeken naar mogelijkheden om met data-analyses en AI de omzet te vergroten, kosten te besparen en risico’s te verkleinen. Innovatieve organisaties zoals Rolls-Royce Germany zijn daarom bezig met digitale transformaties, waarin engineering een sleutelrol speelt.

Structurele analyses en testen

De samenwerking van Rolls Royce met Altair is gericht op structurele analyses en testen, waarbij enorme hoeveelheden historische product- en servicedata uit diverse bronnen wordt geïntegreerd, om met AI-gebaseerde engineeringtoepassingen waarde toe te voegen. Alleen al een reductie van het aantal gebruikte sensoren voor de testgegevens door data-analyses, kan een besparing van miljoenen euro’s opleveren.

AI-toepassingen

Rolls-Royce gebruikt al ruim 20 jaar AI en geavanceerde data-analyses voor businesstoepassingen, waaronder een service voor het monitoren van de motorstatus en de productie. Het bedrijf heeft onlangs nog twee doorbraken op het gebied van AI-ethiek en -betrouwbaarheid aangekondigd, welke later dit jaar gratis op de website worden gepubliceerd.

Machine learning (ML) methoden

Als eerste stap gaat Rolls-Royce Germany het analyseplatform Altair Knowledge Works gebruiken, om engineers in staat te stellen machine learning (ML) methoden te gebruiken voor het analyseren van de simulatie-, test-, en productiedata.

Altair data frame viewer

Altair Knowledge Works is ontworpen om de gebruikers ervan eenvoudig toegang te geven tot diverse databronnen en formaten, in een low code/no code omgeving. Tevens kunnen zij data transformeren, ML-modellen bouwen en ontdekte kennis met de organisatie delen.

Natuurlijke klik

“Als pionier in het integreren van data analyses en engineering is er voor ons een natuurlijke klik om te gaan samenwerken met Rolls Royce Germany”, zegt James R. Scapa, oprichter en CEO van Altair.

“Het is een organisatie die de potentie van AI ziet om waarde toe te voegen aan de business. De vraag naar eenvoudig en flexibel te gebruiken low/no code AI en machine learning tools, is nu groter dan ooit tevoren. Het is een eer Rolls Royce Germany als technologieleverancier te mogen helpen de business een boost te geven en onze oplossing voor data-analyses verder te verbeteren.”

Gemeenschappelijke visie

“Wij delen een gemeenschappelijke visie over de integratie van AI en engineering voor het verbeteren van de bedrijfsresultaten”, zegt aldus Dr. Peter Wehle, Head of Innovation and R&T, Rolls-Royce Deutschland.

“Altair beschikt over unieke expertise en de beste low-code technologie voor data-analyses. Deze samenwerking stelt ons in staat om de kloof tussen engineering en data science te overbruggen, waardoor onze engineers zich kunnen focussen op het realiseren van de voordelen van machine learning en AI op basis van onze data. Uiteindelijk gaat de samenwerking helpen om data-analyses te democratiseren, waardoor onze engineers in staat zijn om betere data-gedreven beslissingen te nemen voor het transformeren van de business en producten.”

 • Compacte en allround frequentieregelaar FR-E800 van Mitsubishi

  De Mitsubishi FR-E800 is een compacte en allround regelaar (Foto: Mitsubishi Electric) Mitsubishi Electric, in Nederland onder andere gedistribueerd door Hiflex Automatiseringstechniek, heeft een aantal compacte en allround frequentieregelaars FR-E800 in het assortiment. De frequentieregelaars uit de FR-E800 serie zijn gebaseerd op de technologie van… Lees verder →

 • Nieuw overzicht technische webinars om bij te blijven

  Aandrijftechniek blijft ook in het najaar een overzicht plaatsen van technische webinars vanuit de industrie. Ideaal voor engineers en technici die thuis werken, maar ook voor diegenen die op kantoor of in de fabriek aan het werk zijn en bij willen scholen op hun vakgebied.… Lees verder →

 • ATS Transporttechnieken overgenomen door Veth Participations

  Met de overname wil Veth Participations ATS Transporttechnieken wereldmarktleider maken op het gebied van ‘Bag Emptying’, een nichesegment waarbinnen ATS op dit moment al een belangrijke speler is. (Foto: ATS) ATS Transporttechnieken uit Rijen is overgenomen door Veth Participations. Met de overname wil Veth Participations… Lees verder →

 • Compacte computers van OnLogic voor IoT en Edge computing

  De Karbon 400 serie heeft twee modellen: de compacte Karbon 410 met standaard IO en uitbreidingsmogelijkheden, en de Karbon 430 met extra uitbreidingsopties voor complexe IoT toepassingen. (Foto: OnLogic) OnLogic , fabrikant van industriële en robuuste computerhardwareoplossingen, introduceert de Karbon 400 serie computers. De twee… Lees verder →

 • Efficiënte IE5+-motoren optimaal geschikt voor levensmiddelenproductie

  Schaalbare aandrijfoplossingen, zoals de nieuwste IE5+-motoren, zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik in de levensmiddelenindustrie. (Foto: Nord Drivesystems) Nord Drivesystems heeft een motor ontwikkeld die geschikt is voor toepassing in de levensmiddelenindustrie: de IE5+-motor biedt optimale efficiëntie en milieubewustzijn voor toepassingen voor levensmiddelen. Maximale hygiëne… Lees verder →

 • Schaeffler opent duurzame fabriek voor e-mobility aandrijvingen

  De nieuwe fabriek in Szombathely is de eerste productiefaciliteit van Schaeffler die 100 procent is gewijd aan oplossingen voor elektromobiliteit. (Foto: Schaeffler) Schaeffler heeft een nieuwe productiefaciliteit geopend op zijn Szombathely-locatie in het westen van Hongarije. Hiermee creëert het bedrijf 150 nieuwe banen in e-mobility.… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven