Algemeen
Rittal All in one edge
Oncite opent als 'All In one edge" –oplossing de deur naar datasoevereiniteit en AI-gebaseerde productie. (foto: Rittal)

Hoe kunnen productieve bedrijven hun processen digitaliseren voor toegevoegde waarde en tegelijkertijd gegevensintegriteit en betaalbaarheid waarborgen? Het antwoord op deze en andere vragen wordt gegeven door Rittal, German Edge Cloud en IoTOS (drie bedrijven in de Friedhelm Loh Group) en applicatiepartner Bosch Connected Industry. Oncite is een ‘All in one edge’ open IIoT-platform, geïntegreerd in een eigen Edge Cloud-datacenter.

Oncite wordt aangeboden met schaalbare IT-infrastructuren, vooraf geconfigureerde IIoT-applicaties en volledige service. Bedrijven kunnen deze ‘plug and produce’ oplossing gebruiken om hun productiegegevens met één druk op de knop te harmoniseren en op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde analyses uit te voeren. Ze kunnen hiermee hun productie optimaliseren en de productkwaliteit verbeteren.

Oplossing in eigen huis

Rittal is een pionier op het gebied van Industrie 4.0. Het bedrijf is systeemaanbieder voor schakelkasten, stroomverdeling, airconditioning, IT-infrastructuur, software en service. Voor de ingebruikname van een nieuwe, volledig digitaal geïntegreerde productie-installatie voor kleine en compacte behuizingen in zijn vestiging in Haiger zocht het bedrijf naar IoT-oplossingen die voorheen niet bestonden. Met behulp van intelligente data-analyse mechanismen en algoritmen die hiervoor nodig zijn, zoals productherkenning, moeten de processen continu worden verbeterd.

Belangrijke partners in het project zijn de zusterbedrijven German Edge Cloud en IoTOS. Samen ontwikkelen ze oplossingen voor veilige en gegevensbewuste digitalisering en netwerken van processen. De drie dochterondernemingen van de Friedhelm Loh Group hebben onlangs het product Oncite gelanceerd in samenwerking met IoT-applicatiepartner Bosch Connected Industry.

All in one edge

Oncite is een complete ‘All in one edge’ oplossing voor het verwerken en analyseren van industriële gegevens op een productielocatie. Als in-house edge-datacenter maakt het product de digitalisering van de fabriek mogelijk en tegelijkertijd de aanpassing aan verschillende digitale productieplatforms. Daarmee beantwoordt het systeem een vraag die toeleveranciers aan de automobielindustrie zichzelf momenteel stellen: wat gebeurt er met de eigen productiegegevens wanneer ze die in de toekomst moeten overdragen naar nieuwe digitale productieplatforms van autofabrikanten?

VW met het ‘Industrial Cloud / Digital Production Platform (DPP)’ en BMW met het ‘Open Manufacturing Platform’ leggen momenteel de basis voor een de toeleverketen overschrijdende uitgebreide gegevensuitwisseling van productiegegevens van meer dan 100.000 fabrieken. Het doel hiervan is om de productiviteit over de gehele toeleverketen tot 30% te verhogen.

Oncite

Met Oncite maakt Edge-technologie het mogelijk gegevens in verbonden fabrieken snel, betrouwbaar, veilig en gemakkelijk toe te voegen aan waarde in digitale processen (bijvoorbeeld industriële AI, track & trace in de toeleverketen) met behoud van volledige datasoevereiniteit. De oplossing verzamelt, bewaart en verwerkt gegevens direct waar dat nodig is. Het is geen vervanging voor bestaande cloudoplossingen, maar eerder een compatibel supplement – met de voordelen van volledige gegevenssoevereiniteit en real-time mogelijkheden.

Oncite is echter niet alleen interessant voor de Duitse industriële wereld. De opolssing kan ook van pas komen in andere sectoren waarvan de grote datavolumes veilig moeten worden bewaard, geselecteerd en verwerkt om waarde toe te voegen. Voorbeelden zijn tal van toepassingsgebieden in de gezondheidssector, de banksector en de handel.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven