Algemeen
Airsave pneumatisch onderhoud
Eigenaar Pim Duterloo van Airsave sleutelt ook zelf regelmatig aan (elektro-)pneumatische installaties. (foto: Airsave)

Voor veel ondernemingen zijn het realiseren van minder ongewenste stilstand, een hogere lijnperformance, forse energiebesparingen en, indien nodig, het doorvoeren van procesoptimalisaties hoofdoelen. Met eigenaar Pim Duterloo als drijvende kracht richt Airsave zich sinds enkele jaren op het uitvoeren van correctief en preventief onderhoud aan nieuwe en bestaande (elektro-)pneumatische installaties in diverse sectoren.

Airsave is actief in sectoren zoals de (voedingsmiddelen-)industrie, de farmacie, de verpakkingswereld, de papier- en kartonindustrie en raffinaderijen. De activiteiten van het bedrijf lopen uiteen van onderhoud aan ingesloten componenten (zoals cilinders, ventielen, regelkleppen, actuatoren, koppelingen, leidingwerk en perslucht besturingen) tot het ontwerpen, tekenen, engineeren en installeren van hele pneumatische netwerken, inclusief besturingskasten en elektrische aansturing. Kort gezegd: alles wat na de compressor(en) komt.

Projectmatig onderhoud

Airsave werkt in de regel op basis van turn-key projecten (volledige ontzorging), maar is ook partner voor wie zelf de regie wil houden. Vaak wordt gestart met het uitvoeren van een inventarisatie, energiescans en/of druk- en stroommetingen. Dit wordt gevolgd door het inzetten van de juiste vakspecialisten, het opvolgen van de geïnventariseerde gegevens en het meedenken over of het implementeren van complete onderhoudsschema’s.

Elk nieuw project start met een visuele inspectie om de nulstatus van het aanwezige pneumatiek netwerk in kaart te brengen. Gelet wordt daarbij op afwijkingen, hinderlijke geluiden, drukval, vervuiling en eventuele verkrijgbaarheid van benodigde reservedelen.

Kwaliteitseisen

De kwaliteitseisen liggen in de voedingsindustrie standaard hoger. Ook in deze industrietak is Airsave bekend met de eisen die aan perslucht gesteld worden. Na gesprekken met betrokkenen, waaronder de aanwezige operators en monteurs, kan vervolgens een volwaardig advies worden uitgebracht met betrekking tot de meest optimale onderhoudsstrategie. Een advies kan eenmalige onderhoudsacties bevatten die op korte termijn noodzakelijk zijn, maar ook verbeteracties of een totale vernieuwing of revisie van bestaande installaties.

In het kader van het realiseren van een lagere TCO (Total Cost of Ownership) kan Airsave adviseren over het standaardiseren c.q. optimaliseren van voorraden componenten. Ook is het bedrijf gesprekspartner voor het gedocumenteerd en inzichtelijk behalen van opgelegde energiemaatregelen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven