Algemeen
NSK Agri Hub seal
Een close-up toont NSK's afdichtingssysteem, waardoor het vrijwel uitgesloten is dat vuil het lager binnendringt (foto’s: NSK)

Lagers worden in de landbouwsector voortdurend geconfronteerd met potentiële gevaren, zoals contact met vocht, bodemstof, corrosieve meststoffen en hoge schokbelastingen. Het robuuste lagerontwerp en de doeltreffende afdichting van de NSK Agri Disc Hubs maken van deze componenten een prima keuze in deze extreme werkomstandigheden. Deze innovatieve units zijn geschikt voor gangbare landbouwwerktuigen zoals korte schijveneggen, zaaimachines en klepelmaaiers.

De zware werkomstandigheden en het reinigen onder hoge druk stellen zware eisen aan de lagers en afdichtingen in landbouwwerktuigen. Een lager van lage kwaliteit is niet robuust genoeg qua ontwerp of prestatieniveau om de uptime te garanderen die nodig is voor een betrouwbare en productieve werking. De gevolgen zijn frequente stilstanden en dure storingen.

Zelfsmerende lagerunit

De oplossing van NSK voor deze uitdaging is de Agri Disc Hub, een kostenefficiënte, zelfsmerende lagerunit die een aantal belangrijke voordelen heeft voor gebruikers van landbouwwerktuigen.

De hoogwaardige Agri Disc Hubs zijn voorzien van tweerijige hoekcontactkogellagers die hoge axiale en radiale belastingen kunnen weerstaan. Het uitgekiende ontwerp van de lagers plaatst ze in een stevige behuizing die direct (en eenvoudig) met het werktuig verbonden is via een geïntegreerde flens.

Effectieve afdichting

Naast de hoogwaardige lagertechnologie zijn de Agri Disc Hubs uitgerust met een uiterst effectief afdichtingssysteem. Die garandeert een robuuste bescherming tegen de gevaren van extreme omstandigheden.

Dit uitgebreide systeem bestaat uit een combinatie van een labyrint- en contactafdichting, die zowel het binnendringen van verontreinigingen als het weglekken van smering voorkomt. De levenslang gesmeerde Agri Disc Hub lagers garanderen de gebruiker een onderhoudsvrije werking.

Langere levensduur

Het innovatieve ontwerp van de lagers en het afdichtingssysteem verhogen de levensduur aanzienlijk. Zelfs bij extreme belasting hebben Agri Disc Hub lagers – en dus het werktuig dat ze bedienen – een veel langere levensduur dan andere in de handel verkrijgbare oplossingen.

NSK Agri Hub
Een uitsnede van de behuizing van de Agri Disc Hub huis toont de tweerijige hoekcontactlagers, die hoge axiale en radiale belastingen aankunnen

Bovendien kunnen de lagers dankzij de modulaire opbouw zeer snel aangepast worden aan individuele gebruikerseisen. In dergelijke gevallen garandeert de flexibele productie in de fabriek in Munderkingen een snelle levering tegen concurrerende prijzen, ook bij speciale verzoeken.

Made in Germany

Belangrijk is dat NSK een snelle beschikbaarheid van de Agri Disc Hubs in heel Europa kan garanderen, aangezien de productie in Duitsland plaatsvindt. De fabriek in Munderkingen heeft bijna 70 jaar ervaring in het produceren van hoogwaardige kwaliteitsproducten.

De fabriek in Munderkingen werd opgericht in 1954 en ging van start met de productie van wentellagers voor een toonaangevende fabrikant van machines voor de landbouwsector.

De overname van de fabriek door NSK in 1990 leidde al snel tot de introductie van een zeer flexibele productiewijze. Dat was een noodzakelijke voorwaarde om ook kleine series van klantspecifieke wentellagers met hoge efficiëntie te produceren. NSK Europe kan uit voorraad diameters tot 800 mm aanbieden.

 • KTR Sinulastic koppeling

  Nieuwe serie torsieflexibele koppelingen uit denktank KTR

  Nieuwe koppelingen uit de KTR-Denktank. Links de Sinulastic bouwvorm A; rechts de Sinulastic bouwvorm B (foto: KTR Systems) Met de Sinulastic introduceert KTR een nieuwe serie uiterst torsieflexibele schotelkoppelingen die zijn ontwikkeld voor gebruik in hoofdaandrijvingen van dieselmotoren voor stroomgeneratoren (zogenaamde gen-sets), zware bouwmachines, compressoren,… Lees verder →

 • Festo duurzaamheid

  Festo: omzetdaling in 2020 maar sterk herstel verwacht in 2021

  Digitalisering en AI zijn bepalend voor de productontwikkeling met slimme en intelligente producten en maken energie-efficiëntie en duurzaamheid binnen klantenoplossingen mogelijk (foto's: Festo) In het boekjaar 2020 had de Festo Group vanwege de pandemie te maken met een omzetdaling van 7,5%. Desondanks heeft Festo het… Lees verder →

 • Parker ISOBUS ProDisplay

  Full-version ISOBUS Task Controller-software Parker voor landbouwmachines

  De Parker Pro Display HMI-displaymodule staat vol ISOBUS Suite-apps (bron: Parker Hannifin) Parker Hannifin breidt zijn ISOBUS Suite-software uit met de lancering van de volledige versie van hun ISOBUS-taakcontrollersoftware (TC) voor gestandaardiseerd werkbeheer van landbouwmachines zoals tractoren, rooimachines en andere zelf-aangedreven machines. ISOBUS TC fungeert… Lees verder →

 • Turck hellingsensoren

  Turck introduceert dynamische hellingsensoren

  De gecombineerde MEMS- en gyroscooptechnologie in de hellingsensoren van Turck zorgen voor betrouwbare meetresultaten. (Foto: Turck) In zijn nieuwe generatie hellingsensoren heeft Turck het versnellingsmeetproces (MEMS) gecombineerd met gyroscooptechnologie zodat schokken en trillingen veel effectiever kunnen worden onderdrukt dan met conventionele signaalfilters. De enkelvoudige en… Lees verder →

 • Murrelektronik xtremeDB 2

  Decentrale installatieoplossing voor mobiele machines

  xtremeDB van Murrelektronik is een modulair systeem voor elektrische installaties in mobiele machines. (foto's: Murrelektronik) Met xtremeDB introduceert Murrelektronik een nieuw modulair systeem voor de installatietechniek binnen mobiele machines, zoals oogstmachines, strooiwagens, brandweerauto’s of asfalteermachines. Dankzij deze moderne installatieoplossing en kunnen de uitdagingen in IO-installaties… Lees verder →

 • Lenze simulatie 1

  Van simulatie tot virtuele inbedrijfstelling

  Lenze heeft enkele hiaten opgevuld tussen de digitale engineeringsmogelijkheden bij het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van machines en installaties. (Foto's: Lenze) Industrie 4.0 is nauw verbonden met de digitale tweeling. Maar de mate van standaardisatie van de afzonderlijke ontwikkelingstools momenteel is nog laag.… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven