Algemeen
Rexroth intralogistiek
De ActiveShuttle zorgt in de logistiek en op de werkvloer voor een economisch en geoptimaliseerd materiaaltransport (foto: Bosch Rexroth).

Ondernemingen die systemen voor intralogistiek produceren staan voor nieuwe uitdagingen. Geïndividualiseerde producten vragen om een toenemende veelheid aan componenten en zorgen voor dalende productieaantallen. Bovendien neemt de concurrentiedruk toe. Autonome transportsystemen kunnen de intralogistiek helpen bij de noodzakelijke flexibiliteit en transparantie. Met de ActiveShuttle introduceert Bosch Rexroth een nieuwe generatie autonome transportsystemen.

Het systeem belooft een robuust, efficiënt en geautomatiseerd transport van lasten tot 260 kg. Gelijktijdig zorgt het ActiveShuttle Management System voor de optimale besturing van het totale systeem en voor meer transparantie in de intralogistiek.

Intralogistiek

Het autonome transport maakt een introductie in de fabriek van de toekomst mogelijk. Het vraagt om voertuigen die zijn beladen met dragers voor kleine lasten en flexibel en veilig door de fabriek kunnen rijden. De voertuigen worden met inachtneming van de logistieke eisen automatisch met e- en ontladen behulp van een geïntegreerd hefplatform. Bovendien kunnen met de ActiveShuttle verschillende transportconcepten worden gerealiseerd, van cyclische transporten tot een door de de gebruiker gestuurde materiaaltoevoer.

Per ‘Plug and Go; kan het autonome transportsysteem snel en eenvoudig in de intralogistiek worden geïntegreerd, zonder dat de bestaande infrastructuur van de fabriek hoeft te worden aangepast. De gecertificeerde veiilgheidsscanner zorgt in combinatie met het ActiveShuttle Management System voor een rondom veilige en navigatie.

Ook bij gelijktijdige inzet van andere transportmiddelen en de aanwezigheid van personen functioneert het voertuig binnen het drukke intralogistieke milieu. Veranderingen in zijn werkgebied vormen dankzij de automatische actualisering van de ‘kaart’ geen probleem.

ActiveShuttle Management System

Het ActiveShuttle Management System neemt de efficiënte besturing van een totale vloot aan voertuigen voor zijn rekening. Nieuwe transportopdrachten kunnen met de hand maar ook met een aanwezige interface automatisch via derde systemen worden ingevoerd. Bovendien worden alle transportopdrachten en -bewegingen gedocumenteerd, zodat de logistieke processen door de gebruiker kunnen worden geoptimaliseerd.

intralogistiek van Rexroth
De ActiveShuttle beleefde zijn première op de Hannover Messe (foto: Paul Quaedvlieg).

De eerste applicaties bij klanten worden in het tweede halfjaar gerealiseerd. De officiële introductie in de markt is gepland voor het vierde kwartaal van dit jaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven