Algemeen

Absolute encoder met IO-Link van Sick

encoder met IO-Link
Met IO-Link voegt Sick nieuwe functionaliteit toe aan zijn absolute encoders (foto: Sick).

Dankzij hun compacte formaat, robuuste uitvoering en draaibare connector zijn de absolute encoders uit de AHS/AHM36-serie van Sick al jaren populair. Ze zijn voornamelijk te vinden in applicaties met maar weinig inbouwruimte, zoals AGV’s, industriële voertuigen, verpakkingsmachines, logistieke applicaties, drukpersen en machinebouwtoepassingen. Met de nieuwe AHS/AHM36 IO-Link biedt Sick nu ook een encoder met IO-Link.

De IO-Link-interface maakt een eenvoudige en economische integratie binnen verschillende netwerken mogelijk. Ook de configuratie verloopt gemakkelijk via de IO-Link of met SICK’s SOPAS-engineeringstool.

De compacte absolute encoder heeft een buitendiameter van 36 mm en en resolutie van maximaal 24 bit (multiturn AHM36) of 12 bit (singleturn AHS36). Het robuuste, volledig magnetische sensorsysteem is ook in ruwe omgevingen inzetbaar.

De encoder is eenvoudig en snel te installeren dankzij de draaibare stekker- of kabelaansluiting, diverse bevestigingsgaten en verschillende adapterflenzen (klemflens, servoflens, blinde holle as). Het temperatuurbereik gaat van -20°C tot +70°C, de beschermingsklasse is IP65.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven