Algemeen
webshop elektromotoren ABF Group
Behalve lagers gaat de ABF Group nu ook elektromotoren leveren (foto: ABF Group).

ABF Bearings, onderdeel van de ABF Group, is bekend als groothandel in lagers en toebehoren. De onderneming heeft nu een webshop in elektromotoren gelanceerd: webshop.abfmotors.com. De elektromotoren worden verkocht via de nieuwe dochteronderneming ABF Motors.

In zijn 25-jarig bestaan is ABF Bearings uitgegroeid tot één van de belangrijkste groothandels in (kogel)lagers en toebehoren wereldwijd. De ervaring die met ABF Bearings is opgebouwd, gebruikt de onderneming nu voor de nieuwe dochteronderneming ABF Motors. Laatstgenoemde richt zich op elektromotoren, maar met dezelfde filosofie als ABF Bearings: dezelfde werkdag verzonden, een grote eigen voorraad, gediplomeerde medewerkers en een gebruiksvriendelijke webshop.

Kostenbesparing

De ABF Group ziet dat klanten kostenbesparingen willen realiseren door het verkleinen van hun voorraden. Het hele proces moet ‘lean and mean’ zijn. Het bedrijf ondersteunt deze strategie op zijn eigen manier. De eindgebruiker eist nog steeds een snelle levering. Daarom gelooft ABF Group dat de markt een bedrijf nodig heeft dat durft te investeren in een grote eigen voorraad van technische producten zoals (kogel)lagers of elektromotoren.

ABF Group in elektromotoren
Een blik in het centraal magazijn van ABF Bearings in Roosendaal.

Doordat alle bestellingen uit eigen voorraad dezelfde werkdag worden verzonden, kunnen de klanten nog steeds de verwachtingen van de eindgebruikers waarmaken. Tegelijkertijd kunnen de klanten hun eigen voorraad verkleinen en kosten besparen. Deze strategie is succesvol gebleken voor (kogel)lagers en ABF Group verwacht dat dit ook voor elektromotoren zal gelden.

ABF Motors levert elektromotoren van bekende merken als Siemens, ABB en WEG via de nieuwe  webshop. Behalve deze topmerken kunnen klanten ook kiezen uit voordelige merken.

Hoewel ABF Bearings en ABF Motors twee verschillende entiteiten zijn, kunnen klanten dezelfde inlog gebruiken voor zowel de webshop in lagers als die in elektromotoren. ABF Motors is maar net gestart, maar kan elektromotoren altegen concurrerende prijzen aanbieden.

ABF Group

ABF Group is puur een groothandel in (kogel)lagers en elektromotorenm met 300.000 verschillende lagers op voorraad. Het team bestaat uit 45 FTE, met meer dan tien verschillende nationaliteiten. Van de omzet komt 12% uit Nederland. Naast de activiteiten in lagers heeft de groep nu dus een divisie in elektromotoren opgezet.

ABF Bearings levert wereldwijd duizenden bedrijven vanuit de filosofie: alles dezelfde werkdag verzonden, grote eigen voorraad, vakkundig personeel en een gebruiksvriendelijke webshop. De kantoren en het centraal magazijn van ABF Group zijn gevestigd in Roosendaal.

2 reacties op “ABF Group opent webshop in elektromotoren

  1. Robbert schreef:

    Indrukwekkend magazijn!

  2. Arjen van Beek schreef:

    Ha Robbert. Bedankt voor je compliment. We zijn er zelf ook best een beetje trots op. Je bent altijd welkom om een keertje een kijkje te komen nemen. Onze magazijnen zijn gevestigd in Roosendaal (Noord-Brabant). Groeten, Arjen van Beek (ABF Group)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven