Algemeen

ABB vestigt zich op TU Delft Campus

ABB Delft EV
ABB laat in Delft een nieuw complex bouwen voor de R&D van laadsystemen voor elektrische voertuigen (foto: ABB)

ABB vestigt zich in Delft op de TU Delft Campus. Het Zweeds-Zwitserse elektronicaconcern bouwt een hightech, duurzaam pand aan de Heertjeslaan waarin het hoofdkantoor en onderzoeksafdeling van de Product Group EV Charging Infrastructure worden gevestigd.

De afdeling die zich bezighoudt met de ontwikkeling en verkoop van laadsystemen voor elektrische voertuigen is nu nog gevestigd in Rijswijk, maar dat gebouw wordt te klein vanwege de groeiende markt voor elektrisch rijden. Er is gekozen voor nieuwbouw, omdat het pand aan een aantal specifieke eisen moet voldoen. Zo moet bijvoorbeeld een complete stadsbus naar binnen kunnen rijden voor tests met het laadsysteem.

In de buurt van talenten

Stephan Husi, CFO ABB Benelux: “We zijn blij dat ABB investeert in Nederland en deze locatie erkent als het global R&D centrum. We willen dicht in de buurt zitten van talent en samenwerken met de universiteit. Daarnaast is het een goede locatie, dicht bij de snelweg, in de buurt van de luchthavens Schiphol en Rotterdam The Hague Airport en met goede OV-verbindingen.”

Simulatoren en klimaatruimtes

Het nieuwe gebouw zal rond de 90 werknemers van ABB huisvesten. Het pand wordt voornamelijk gebruikt voor onderzoek en ontwikkeling van laadsystemen voor elektrische voertuigen. In het gebouw komen onder meer simulatoren en klimaatruimtes waarin de laadpalen onder alle weersomstandigheden kunnen worden getest. Inmiddels is gestart met de bouw van het complex. De opening is voorzien in juni 2019.

Nieuwe vormen van elektrisch vervoer

De TU Delft en de gemeente zijn blij met de komst van ABB naar Delft. Collegelid Nicoly Vermeulen: “We zijn er trots op dat een toonaangevend bedrijf als ABB ervoor kiest om zich op de TU Delft Campus te vestigen. De ambitie die ABB heeft om met hun technologie bij te dragen aan de komst van duurzame mobiliteit delen wij. De TU Delft ziet veel mogelijkheden om samen te werken, zowel met onze wetenschappers als in de fieldlabs waarin wij nieuwe vormen van elektrisch vervoer testen. Daarnaast is de komst van ABB een verdere versterking van de TU Delft Campus als technologisch ecosysteem waar bedrijven en kennisinstellingen samen werken aan baanbrekende innovaties.”

Prima voedingsbodem

Bas Vollebregt, wethouder Economie van de gemeente Delft is blij met de komst van ABB en ervan overtuigd dat Delft een prima voedingsbodem is voor deze prachtige onderneming. “Het is een voorbeeld van een bedrijf dat we graag in Delft welkom heten want High Tech ondernemingen zorgen voor banen op alle niveaus. In Delft staan we aan de technologische top in de brede zin. ABB en Delft zijn daarom een goede match waar zowel het bedrijf als de Delftenaren van profiteren.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven