Algemeen

ABB vernieuwt experience centres

ABB Industry Experience
In de ABB Industry Experience kunnen gebruikers kennis maken met de nieuwste technieken op het gebied van industriële en gebouwenautomatisering (foto: ABB).

Innovaties en ontwikkelingen in de woningbouw, utiliteit en industrie volgen elkaar snel op. In de experience centres van ABB in Nieuwegein vinden professionals antwoorden op vragen die de veranderende markten met zich meebrengen. Tijdens het Update Event 2017 dat vandaag plaatsvond, heeft ABB haar nieuwste experiences gepresenteerd, namelijk Industry en free@home domotica. Bovendien is de al langer aanwezige noodverlichtingsunit flink vernieuwd.

ABB opende in 2013 de deuren van haar experience centres, met als eerste de Living Space Experience. Deze is ondergebracht in gebouw Woonindustrie in Nieuwegein-Noord. Dat verklaart waarom de robots en intelligente schakelapparatuur zich in een gebouw Woonindustrie bevinden.

Industry Experience

Industriële applicaties en hun toepassingsgebieden vormen één van de speerpunten van ABB en dat heeft zij doorvertaald naar de nieuwe Industry Experience. Hier vinden professionals diverse innovatieve producten, systemen en oplossingen voor uiteenlopende industrieën. In de Industry Experience draait alles om thema’s als energie-efficiëntie, energiedistributie, critical power, machineveiligheid en robotica. Er is met name veel aandacht voor connectiviteit, Industrie 4.0 en IoT.

ABB gebruikt de demonstratie-ruimte voor ontvangst van klanten en het presenteren van de nieuwste ontwikkelingen. Zo zijn er onder meer schakelsystemen voor duurzaam gebouwenbeheer, kleine robots (IRB 1200, voor de kenners), veiligheidssystemen en industriële besturingen te zien. Om tot optimaal energiebeheer te komen, alle systemen aan elkaar te knopen en alle mogelijkheden van de moderne technologie te gebruiken, maakt ABB gebruik van de cloud. Onder de naam ABB Ability biedt het concern tal van diensten aan, gebaseerd op de Microsoft Azure cloud-omgeving.

Behalve voor demonstratie gebruikt ABB het Industry Experience voor trainingen. Er is ruimte voor trainingen waarin bijvoorbeeld robotprogrammeurs in kleine groepjes worden getraind, maar er zijn ook ruimten waar grotere groepen kunnen worden bijgespijkerd. Voor robots worden ook master classes georganiseerd waarin technisch managers kunnen profiteren van ABB’s en elkaars kennis van niet direct techniek-gerelateerde aspecten van de apparatuur, bijvoorbeeld onderhoudsstrategieën voor robots.

Overige nieuwe experiences

De Living Space Experience toont de laatste ontwikkelingen op het gebied van huisbesturing. In de nieuwe ‘smart’ woonkamer, slaapkamer en hal ervaren bezoekers het gemak van Busch-free@home en KNX-gestuurde huisautomatisering. Bovendien is in de technische ruimte een speciale SEM-unit toegevoegd, die het energieverbruik bewaakt en nul-op-de-meter kan realiseren.

De Building Space Experience laat slimme oplossingen zien voor nieuwbouw, verbouw en renovatie. Nieuw is de interactieve experience op het gebied van noodverlichting. In een hotelsetting ervaart de bezoeker fysiek wat noodverlichting in een noodsituatie betekent en hoe efficiënt de vluchtroute-aanduiding en -verlichting van VanLien werken.

In de zorgkamer van de Building Space Experience wordt duidelijk wat huisautomatisering voor ouderen in een thuissituatie kan betekenen. Ook worden toepassingen getoond voor een gezond en veilig binnenklimaat en worden de nieuwste vergader- en presentatiemogelijkheden voor, bijvoorbeeld, kantoren gepresenteerd.

Alle experience centres van ABB zijn op afspraak te bezoeken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven