Algemeen

ABB neemt Codian Robotics in Ede over

ABB neemt Codian over
Codian Robotics produceert hygiënische ontworen robots voor hygiënegevoelige industrieën zoals de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de farmaceutische industrie. (foto: Codian Robotics)

ABB heeft op 1 oktober Codian Robotics in Ede overgenomen, leverancier van deltarobots die voornamelijk worden gebruikt voor nauwkeurige pick-and-place-toepassingen. Het aanbod van Codian Robotics omvat een hygiënische ontwerplijn, geschikt voor hygiënegevoelige industrieën zoals de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de farmaceutische industrie. Met de transactie versnelt ABB zijn betrokkenheid bij het groeiende veld van de delta robots.

De overname onderstreept de focus van ABB op innovatieve technologie en helpt klanten om het potentieel van automatisering volledig te realiseren en hun flexibiliteit te vergroten in een snel veranderend bedrijfslandschap. De technologieën en kennis van Codian Robotics vormen een goede aanvulling op ABB’s aanbod voor voedings- en drank, farmaceutische en servicerobotica en logistieke oplossingen. Ook bieden de Edese robots ondersteuning aan het op machines gerichte robotica-aanbod van ABB.

Delta robots

Codian Robotics heeft in de loop der jaren een uitgebreid productportfolio ontwikkeld. De wereldwijde aanwezigheid en industriële expertise van ABB zal het bedrijf helpen om het portfolio wereldwijd beschikbaar te maken. De meeste robots in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zijn niet ontworpen zijn om voedsel aan te raken. Het portfolio van Codian Robotics heeft een hygiënisch ontwerp dat een veilige, open voedselverwerking mogelijk maakt.

Grote behoefte aan hygiënische robots

Momenteel is er een sterke behoefte aan pick-and-place robots die zorgen voor hoge hygiënische normen, versneld door de COVID-19 pandemie. Klanten in de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie en de logistiek zijn vooral geïnteresseerd in de mogelijkheden van automatisering, waardoor de toeleveringsketens kunnen blijven functioneren en het welzijn van de werknemers wordt beschermd.

In combinatie met portfolio B&R

Door de overname kan ABB zijn klanten in de toekomst een breder scala aan deltarobots en geïntegreerde oplossingen uit één hand aanbieden. Dit draagt bij aan de strategie van ABB op het gebied van op machines gerichte robotica, die de automatisering van machines en de besturing van robots in één platform integreert. Samen met het portfolio van B&R kan ABB in de toekomst klanten volledig geïntegreerde oplossingen bieden, wereldwijd en voor alle industrieën.

Codian blijft Codian

Met de overname werd Ariane L. Buining de managing director van Codian. Frederik Hartman, de oprichter van Codian Robotics en ontwikkelaar van de delta pick-and-place robots, zal bij Codian Robotics blijven werken. Codian Robotics heeft wereldwijd twintig mensen in dienst. Het bedrijf zal zijn klanten rechtstreeks blijven bedienen.

Voor de klanten verandert er niets. Ze kunnen in Ede terecht voor het mechanische gedeelte en integratie met alle grote besturingssystemen. Ook blijven de medewerkers adviseren, hun kennis delen en met klanten samenwerken om ervoor te zorgen dat ze de best mogelijke oplossing krijgen.

Eerste publicatie Aandrijftechniek 7 oktober 2020

 • HTL Salzburg Sigmatek

  Sigmatek ondersteunt het praktijkgericht onderwijs van toekomstige ingenieurs

  Tijdens het vak ‘Computer-aided Project Development’ werken studenten van het HTL Salzburg in het fotovoltaïsche lab met de zeer moderne automatiseringstechnologie van Sigmatek Sigmatek, in Nederland vertegenwoordigd door SigmaControl, ondersteunt het praktijkgericht onderwijs van toekomstige ingenieurs. Daarom kunnen studenten in het fotovoltaïsche lab op de… Lees verder →

 • Rexroth ctrlX HD Vision

  Rexroth stapt met HD Vision Systems in de machine vision technologie

  HD Vision Systems is een nieuwe partner van de ctrlX World van Bosch Rexroth Machine vision is een geïntegreerd onderdeel van de industriële automatisering. Producten op basis van industriële camerasystemen worden gebruikt om geautomatiseerde processen te begeleiden. HD Vision Systems vereenvoudigt automatisering door het visueel… Lees verder →

 • IOT beveiligen met een VPN

  Steeds meer mensen maken gebruik van Internet of Things-applicaties. De slimme thermostaat, slimme verlichting en beveiligingscamera maakten een snelle opmars in de huizen van consumenten. Eén probleem: al deze apparaten vereisen vaak internet, en dat kon nog wel eens de zwakste schakel in de keten… Lees verder →

 • Parker HPF

  DNV GL certificering voor het HPF-systeem van Parker

  Het High Performance Flange-systeem (HPF) van Parker is een vorm-pasconnectorsysteem Parker Hannifin kondigt aan dat het mechanische flenssysteem voor machines en systemen (met een bedrijfsdruk van max. 420 bar), het HPF of Parker High Performance Flange System, de DNV GL-certificering heeft ontvangen voor maritieme toepassingen.… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven