Algemeen

ABB neemt B&R over

ABB en R&B hebben complementaire portefeuilles. De gezamenlijke inzet verhoogt de keuze van de klant en zorgt voor meer flexibiliteit in een industrie die steeds meer digitaliseert. (foto: archief Aandrijftechniek)

ABB heeft de overname aangekondigd van B&R , wereldwijd leverancier van product- en software-gebaseerde, open architectuur oplossingen voor de machine- en fabrieksautomatisering. De combinatie van B&R’s innovatieve producten, software en oplossingen voor de moderne machine- en fabrieksautomatisering en ABB’s aanbod in robotica, procesautomatisering, digitalisering en elektrificatie moet leiden tot een uitgebreid aanbod voor klanten van industriële automatisering. De gezamenlijke inzet verhoogt de keuze van de klant en zorgt voor meer flexibiliteit in een industrie die steeds meer digitaliseert.  

B&R, met hoofdkantoor in Eggelsberg, Oostenrijk, biedt werk aan meer dan 3.000 mensen, waaronder ongeveer 1.000 R&D-werknemers en engineers. Het bedrijf is actief in 70 landen en genereert een omzet van meer dan 600 miljoen dollar (2015/16) in de 20 miljard dollar machine- en fabrieksautomatiseringsector.

Complementair
Door de overname breidt ABB haar stevige positie in industriële automatisering verder uit en positioneert zich op unieke wijze om groeikansen die voortvloeien uit de vierde industriële revolutie te kunnen grijpen. Daarnaast neemt ABB een grote stap in de uitbreiding van haar digitale aanbod door het combineren van haar portfolio van digitale oplossingen, ABB Ability, met B&R’s sterke applicatie en software platforms,  installed base en op maat gemaakte automatiseringsoplossingen.

Once-in-a-lifetime
“B&R is een juweeltje in de wereld van de machine en fabrieksautomatisering en deze combinatie is een once-in-a-lifetime kans. Deze transactie betekent een ware mijlpaal voor ABB, aangezien B&R de kloof binnen ABB’s automatiseringsaanbod zal sluiten. Dit is een perfecte pasvorm en zal ervoor zorgen dat wij de enige industriële automatisering provider zijn die klanten het hele spectrum van de technologie en software-oplossingen rond meet- en regeltechniek, bediening, robotica, digitalisering en elektrificatie kan bieden“, aldus ABB CEO Ulrich Spiesshofer. “Deze overname past perfect bij onze Next Level strategie. Met onze unieke digitale aanbod en onze installed base van meer dan 70 miljoen aangesloten apparaten, 70.000 besturingssystemen en nu meer dan 3 miljoen geautomatiseerde machines en 27.000 fabrieksinstallaties over de hele wereld, maken we onze gecombineerde wereldwijde klantenbestand klaar voor de enorme mogelijkheden die de vierde Industriële Revolutie biedt.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven