Algemeen
ABB smart sensor
ABB heeft de Smart Sensor technologie toegepast op staande lagers van Dodge (foto: ABB).

Als onderdeel van het portfolio ABB Ability Condition Monitoring voor de aandrijflijn brengt het concern de ABB Ability Smart Sensor voor staande lagers van het merk Dodge op de markt. Dit maakt de ‘gezondheidscheck’ van lagers mogelijk.

De smart sensor technologie levert door een analyse van de lagertoestand aan de hand van trillings- en temperatuurdata vroegtijd aanwijzingen voor mogelijke problemen. Daardoor kunnen stilstandtijden bij toepassingen zoals stortgoedinstallaties worden vermeden. Dit soort installatie komt vaak voor in de mijnbouw, mineralen- en cementindustrie en bij toepassingen in voedings- en genotmiddelen.

De ABB Ability Smart Sensor voor staande lagers maakt gebruik van de modernste algoritmen voor de analyse, het management en de bewaking van de prestaties van de componenten. 80 procent van alle lagerfalen hangt samen met de smering en een ‘heet lopend’ lager kan op onvoldoende smering wijzen. De bewaking van de lagertrillingen kan op mogelijke problemen in de installatie duiden.

Smart sensor

De Smart Sensor wordt op eenvoudige wijze op het lager bevestigd en communiceert draadloos via bijvoorbeeld een smartphone of Bluetooth gateway. Dit vermogen komt de veiligheid van medewerkers ten goede en maakt een eenvoudige toegang tot de lagerdata mogelijk op plaatsen die slechts met moeite of in gevaarlijke situaties toegankelijk zijn.

Lagers zijn kritische componenten in transportinstallaties en zijn vaak een eerste indicator voor een lagerprobleem. De weergave van de lagertoestand maakt het operators een snelle en veilige identificatie van een potentieel probleem mogelijk, zodat het onderhoud kan worden gepland en een niet voorziene stilstand kan worden voorkomen.

ABB Ability

De ABB Ability Smart Sensor voor staande lagers is onderdeel van het ABB Ability portfolio, waarin alle digitale oplossingen en diensten van het bedrijf zijn verzameld. Elk van deze oplossingen en capaciteiten is gebaseerd opeen individuele combinatie van branchekennis, technologische kennis en digitale ervaring. Klanten kunnen in het kader van ABB Ability op eenvoudige wijze systeem- of installatiebreed de prestaties van lagers vergelijken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven