Algemeen

Aandelenoverdracht van High Tech Institute

High Tech Institute
High Tech Institute is gevestigd op Strijp-T in het voormalige waterbassin en zuiveringsinstallatie van Philips op deze locatie.

Settels Savenije verkoopt haar aandelen in High Tech Institute in Eindhoven aan Techwatch in Nijmegen. Laatstgenoemde, uitgever van Bits & Chips en Mechatronica & Machinebouw, wordt daarmee volledig eigenaar van het trainingsinstituut. Beide partijen trokken vijf jaar met elkaar op als gelijkwaardige aandeelhouders van High Tech Institute. Daarbij zette Techwatch zijn mediaplatforms in voor de marketing van de trainingen onder de doelgroep van hoogopgeleide technici. Settels heeft nu besloten om zich te concentreren op haar kernactiviteiten.

Settels Savenije groeit momenteel sterk, reden voor het managementteam om de aandacht te focussen op de uitbouw van de rol als total solution providor in de regio en internationaal. Sinds Settels is verhuisd naar het TAQ gebouw op Strijp-T is haar slagkracht groter geworden. De fabriek met moderne clean room-faciliteiten direct naast R&D stimuleert deze groei.

Settels Saverijne stopt niet met het geven van trainingen, maar beperkt zich tot zijn leadership & softskill programma voor technici en de training Design principles in vacuum.

High Tech Institute

High Tech Institute is een trainingsinstituut voor hoogopgeleide professionals in de hightech sector. Bij de start in 2011 bestond het portfolio voornamelijk uit de trainingen die in 2010 werden afgesplitst door Philips Centre for Technical Training (CTT).

Bij de sluiting van CTT bracht Philips de trainingen op het gebied van elektronica en optica, mechatronica en precisietechnologie-, systeemarchitectuur en software en leiderschap onder bij vier partijen in de Brainport-regio: Mechatronics Academy, T2Prof (elektronica en optica), Systems & Software Academy en Settels Savenije Friedrich (leiderschap voor technici).

Deze zogeheten content-partners zijn eigenaar van de trainingen en treden op als kennisleverancier binnen High Tech Institute. De vier zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de trainingen, terwijl het instituut zich vooral richt op organisatie, marketing en sales.

“Alle content-partners zijn enthousiast over de nieuwe structuur”, aldus René Raaijmakers, directeur van High Tech Institute. “Het trainingsinstituut sluit naadloos aan bij de missie van Techwatch als leverancier van onafhankelijke informatie en kennis.”

Portfolio

Het totale portfolio is in vijf jaar sterk vernieuwd en aangevuld met trainingen voor zowel het verdiepen als verbreden van technische kennis en leiderschap. Het was in 2010 de intentie van Philips om zijn hoogwaardige trainingen niet verloren te laten gaan, maar beschikbaar te stellen aan het hightech ecosysteem. Deze beslissing noemt Raaijmakers inmiddels geslaagd. “In de eerste jaren kwamen cursusdeelnemers vaak van Philips of daaraan gelieerde bedrijven. Nu zien we meestal een zeer gemêleerd gezelschap in onze trainingslokalen.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven