Algemeen
Rollon geleiding onderhoudsvrij
De Rollon Speedy Rail is dynamisch, robuust en veerkrachtig en verkrijgbaar als lineaire geleiding en als lineaire as. (foto: Rollon)

Met hun combinatie van hoge dynamiek en mechanische robuustheid bieden de modulaire systemen van de Rollon Speedy Rail maximale efficiëntie, zelfs in moeilijke omgevingen. Dit maakt de geleidingen geschikt voor een verscheidenheid aan automatiseringstaken in de machine- en installatiebouw.

Of het nu gaat om auto-assemblage, laslijnen, houtbewerking of de verpakkingsindustrie: hoge snelheden en acceleraties en een hoge belastbaarheid zijn vaak tegelijkertijd vereist, en dat in veeleisende werkomgevingen. Voor dergelijke toepassingen heeft Rollon de Speedy Rail ontwikkeld.

Hoge slijtvastheid

De modulaire lineaire systemen worden gekenmerkt door een hoge dynamiek, hoge slijtvastheid en hoge belastbaarheid en garanderen een betrouwbare en stille werking, zelfs in vochtige, vuile, schurende of corrosieve omgevingen. De Speedy Rail kan tot 80.000 km afleggen zonder dat een onderhoudsmonteur iets hoeft te doen. Dit vermindert machinestilstandtijden, verhoogt de productiviteit en bespaart kosten.

Onderhoudsvrij

De Speedy Rail is een zelfdragende en zelfrichtende rail gemaakt van geëxtrudeerd aluminium en een rolwagen. Dankzij hun structuur met holle doorsneden en de aluminiumlegering met een gehard, geanodiseerd oppervlak kunnen de systemen hoge buig- en torsiekrachten opnemen. Dit zorgt voor een optimale stabiliteit, minimale doorbuiging en maximale betrouwbaarheid.

Stalen rollen

Met de Speedy Rail kunnen portaalconstructies met een draagvermogen tot 3.000 kg worden gebouwd. De geleiders zijn voorzien van stofdichte, geplastificeerde stalen rollen (V-vormig of cilindrisch), die bestand zijn tegen vervuiling en vervuiling. De Speedy Rail heeft geen onderhoud of smering nodig.

Tot 7,5 m uit één stuk

De lineaire systemen halen snelheden tot 15 m/s met versnellingen tot 10 m/s2 en doen hun naam daarmee eer aan. Tot een lengte van 7.500 mm kan uit één stuk worden vervaardigd. Indien nodig kunnen meerdere railsegmenten met elkaar worden verbonden. Er zijn geen grenzen aan de totale lengte van de traverse paden. De verbindingen worden gemaakt met behulp van zwaluwstaartklemmen; boren of lassen is niet nodig.

Flexibele automatiseringscomponenten

De Speedy Rail kan worden gebruikt als lineaire geleiding of als lineaire as met riem- of heugelaandrijving. Dankzij hun hoge dynamiek en veerkracht zijn de lineaire eenheden ideaal voor het opzetten van twee- of drieassige Cartesiaanse systemen. Ze worden onder andere gebruikt in las- of plaatsnijsystemen en pers- en ponsmachines.

Met de snelle, robuuste en vetvrije lineaire componenten kunnen onder meer ook houtbewerkings-, verf- en keramiekbewerkingsmachines, marmerkotterbanken en automobieltoepassingen optimaal worden geautomatiseerd. Het modulaire systeem garandeert maximale flexibiliteit en ontwerpvrijheid.

 • Yaskawa Weber Hospital Systems

  Ziekenhuisbedden reinigen met industriële robots

  Met de robots kan er zo dicht mogelijk bij alle onderdelen van het bed met hete stoom gewerkt worden (foto's: Yaskawa) Weber Hospital Systems, onderdeel van Weber Machinebouw, heeft een systeem ontwikkeld om ziekenhuisbedden automatisch te reinigen met behulp van robots. In 2014 heeft Weber… Lees verder →

 • Lasal update tool sigmatek

  Software comfortabel bijwerken met Lasal Update Tool

  Programmawijzigingen die van invloed zijn op volgorde, visualisatie en besturing samengevoegd in een comfortabele interface met behulp van de Update Tool in de LASAL software van SigmaTek Met de nieuwe ‘Update Tool’ in de All-In-One Engineering Software Tool LASAL van Sigmatek zijn programmawijzigingen door te… Lees verder →

 • SMC EX600 IO link

  Nieuwe IO-Link mastermodule van SMC optimaliseert productieprocessen

  SMC levert voor de EX600-serie een IO-Link mastermodule die flexibel aansluit op productienetwerken Communicatie tussen de PLC en het sensor-/actuatorniveau is essentieel in geautomatiseerde processen en Industrie 4.0-toepassingen. SMC biedt een passende oplossing voor het aansluiten van componenten, zoals ventielen, op een bestaand productienetwerk: de… Lees verder →

 • schunk colab

  Nieuwe technologieën staan centraal in CoLab van Schunk (video)

  In het CoLab applicatiecentrum zijn twaalf industriële robots en cobots beschikbaar voor het vinden van specifieke automatiseringsoplossingen (foto's: Schunk) In het CoLab, het nieuwe applicatiecentrum op de Schunk-locatie in Brackenheim-Hausen (Duitsland), kunnen klanten hun automatiserings-oplossingen nu realistisch testen op een oppervlakte van 800 vierkante meter… Lees verder →

 • Fraunhofer IFF robot lopende band

  Fraunhofer IFF ‘automatiseert’ de lopende band medewerker (video)

  Dankzij nieuwe technologieën kunnen mobiele robots taken uitvoeren aan de lopende band, en zelf meelopen (foto's: Fraunhofer IFF) Robotica-experts van het Fraunhofer IFF hebben samen met partners uit de industrie en de wetenschap een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee intelligente mobiele assistent-robots assemblagetaken kunnen uitvoeren, zelfs… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven