Algemeen
Aidro 3D printing Additive manufacturing manifold
Valeria Tirelli, CEO Aidro, bespreekt de huidige en toekomstige technieken en ontwikkelingen op het gebied van het 3D printen van hydraulische manifolds (foto: Paul Quaedvlieg)

Op 20 juni vindt het tweede mini-symposium plaats van de VPH in Parkrestaurant Anafora in Vleuten. Het middag vullend programma bevat dit keer verschillende interessante onderwerpen, zoals de emissie van dieselmotoren en het 3D printen van hydraulische manifolds. Maar ook een efficiënte kennisuitwisseling staat op de agenda. Onderwerpen die vele leden van de VPH zullen aanspreken.

Voor de aandrijving van hydraulische pomp-eenheden voor stationaire of mobiele toepassingen wordt in veel gevallen gebruik gemaakt van dieselmotoren. De onshore emissie-eisen in Europa en de Verenigde Staten worden hierbij steeds verder aangescherpt. Ook de offshore emissie-eisen worden steeds verder aangescherpt. De recente aangescherpte emissie-eisen vergen ingrijpende verandering aan de traditionele dieselmotoren. Hoe verhouden deze eisen zich ten opzichte van eisen voor export naar andere landen? Sprekers van Pon Power en IHC IQIP kruipen in de brandstoftank, kijken naar de toekomst van de dieselmotor en de mogelijkheden om Hydraulic Power Units (HPU) wereldwijd inzetbaar te houden.

Dieselmotor Deutz Bauma 2019
Emissie van dieselmotoren in de toekomst en wat zijn de gevolgen voor de export? U hoort het op het VPH minisymposium (foto: Paul Quaedvlieg)

3D-Printen ofwel Additive Manufacturing manifolds

AM staat hier eigenlijk voor 3D-Printing van manifolds in de hydraulische aandrijftechniek. De belangrijkste voordelen van een AM techniek zijn: enorme besparing op gewicht en aanzienlijk lagere drukval over de hydrauliekpoorten. In de afgelopen 10 jaar zijn diverse instituten en bedrijven al bezig geweest om toepassing van deze techniek in de hydraulische markt te onderzoeken.  Op ons symposium willen we nader inzicht verschaffen in de resultaten daarvan. Wat zijn de mogelijke praktische problemen die we nog tegenkomen enzovoort.

Uit Italië komt Valeria Tirelli, CEO van Aidro. Zij bespreekt de huidige en toekomstige technieken en ontwikkelingen op het gebied van het 3D printen van hydraulische manifolds. Adrie Overbeeke, Manager Engineering Hydrauvision, gaat in op de resultaten van een onderzoek naar toepassing van 3D printing voor hydrauliek manifiolds.

Kennisuitwisseling

Onze VPH is van oorsprong opgericht naar aanleiding van een feitelijk gebeurde situatie waarin gebruikers van hydraulische producten een technisch probleem van een bepaald product pas opgelost kregen nadat ze gezamenlijk dit probleem bij de fabrikant hadden aangekaart. Kennisuitwisseling dus.

Aan de hand van een aantal voorbeelden willen we aantonen dat we als leden juist veel baat hebben bij het kunnen bediscussiëren van technische problemen, bij een kennisuitwisseling die zoveel mogelijk laagdrempelig maar daartegenover op hoog technische niveau kan plaatsvinden.

Gudrun Oriot, Hydraulic Engineer Kenz-Figee group, geeft een beschrijving van een actueel technisch probleem waarbij in een axiaal plunjerpomp afzetting van brons plaatsvindt op de plunjers, waardoor deze in de barrel vastlopen, met grote gevolg schade. Peter Albers, commissie lid mini-symposia VPH, toont methodes en stuurt de discussie hoe deze vorm van kennisuitwisseling binnen de VPH verbeterd kan worden.

Het programma start tussen 13.00 en 13.30 uur. Inschrijven kan hier.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven