Algemeen

25e verjaardag van Parker’s EO-2 koppelingen

In 25 jaar tijd is de EO 2 de meest gebruikte soft-sealed connection systeem op de DIN-markt geworden. (foto: Parker Hannifin)

Parker Hannifin, specialist in aandrijvings- en besturingstechnologieën, viert de 25e verjaardag van de lancering van de EO 2 koppelingenserie. In die 25 jaar is de EO 2 de meest gebruikte soft-sealed connection systeem op de DIN-markt geworden.

Het speciale afdichtprofiel heeft een bijzonder grote dwarsdoorsnede, wat zelfs onder testomstandigheden zorgt voor een afdichting van de buis en koppeling. De systeemdruk vergroot vervolgens deze afdichting waardoor EO 2 koppelingen zeer geschikt zijn voor hoge-druktoepassingen.

Ontwerp
Het ontwerp van de EO 2 koppelingen zorgt voor een efficiënte montage omdat de borgring, wat betreft de pijpwand, gebruik maakt van het beproefde en geteste snijringprincipe. Dat wil zeggen: vóór de montage is er een opening tussen de aangrenzende oppervlakken van de afdichting en borgring. Deze opening sluit vervolgens zodra de borgring de laatste snijdiepte in de leiding bereikt. De vaste aanslag maakt het gemakkelijk voor de gebruiker te voelen wanneer de assemblage klaar is met als gevolg dat de risico’s van overhaaste en/of ontoereikende montage door het speciale ontwerp van de EO 2 worden verkleind.

Functionele moer
Een ander belangrijk kenmerk van de EO 2 serie is de functionele moer, waarbij de afdichting en borgring permanent worden samengebracht. Dit voorkomt lekkage en versnelt het montageproces. De functionele moer bevat een geïntegreerde instelsleutel wat ervoor zorgt dat de borgring betrouwbaar in de buis snijdt zonder de buitenkant van het koppelingshuis te beschadigen. Hierdoor is er geen risico is op scheuren van de buis.
De moeren hebben standaard een anti-wrijvingsmantel en de schroefdraad wordt, ook als de afmetingen groter zijn dan 25S/28L behandeld met EO LUB. Dit resulteert in een 25% verminderde klemkracht, wat assemblage eenvoudiger maakt.

Corrosiebestendigheid
EO 2 koppelingen zijn leverbaar in staal en roestvrijstaal. De oppervlakken van de standaard stalen fittingen is vrij van Cr (VI), wat een betere milieubescherming en arbeidsveiligheid betekent. Gemiddeld kent het oppervlakte van de EO 2 koppelingen een corrosiebestendigheid van 500 uur tegen witte roest, wat er ook voor zorgt dat de levensduur van de EO 2 koppelingen wordt verhoogd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven