Algemeen

1st Dutch Graphene Conference bij Mikrocentrum

Graphene Conference
Grafeenonderzoek is een van de eerste Europese 'flagships' (foto: TU Wien).

Grafeen is misschien wel het meest interessante materiaal ter wereld; het is sterker dan staal en slecht één atoom dik. Bovendien geleidt het materiaal extreem goed, is het buigzaam en zou het extreme temperaturen kunnen weerstaan. Niet voor niets zijn Samsung, Philips en andere fabrikanten erg geïnteresseerd in het gebruik van dit materiaal voor hun producten. Reden genoeg voor Mikrocentrum om op 5 juni de eerste editie van de Dutch Graphene Conference te organiseren.

Het doel van deze conferentie is het Nederlandse bedrijfsleven een voorsprong te geven op het gebied van grafeen. Het Mikrocentrum biedt een programma met gerenommeerde sprekers waaronder Mikhail Katsnelson (Radboud Universiteit), Spinozapremie winnaar 2013 voor zijn onderzoek naar grafeen, en Herre van der Zant (TU Delft), vertegenwoordiger van het European Flagship Graphene.

Overige sprekers zijn afkomstig van Applied Nano Layers, Philips (NL) en Sirris (B).

Graphene Lounge

Het draait tijdens de Dutch Graphene Conference niet alleen om onderzoek maar zeker ook om applicaties. Op de Graphene Lounge tijdens de vakbeurs Materials 2014 (16 en 17 april in Veldhoven) zullen de bezoekers uitgedaagd worden na te denken over mogelijke toepassingen van grafeen. De beste ideeën worden gepresenteerd tijdens de Dutch Graphene Conference.

De conferentie wordt gehouden op de Novio Tech Campus in Nijmegen, de stad waar het grafeenmoleculul voor het eerst werd geïsoleerd door Geim en Novoselov. Deelname kost €195,- ex. BTW, leden van het  Mikrocentrum High Tech Platform krijgen een korting van  € 50.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven