Algemeen
De IFK conferentie in Dresden gaat vooral over hydrauliek en pneumatiek. Vanwege het coronavirus wordt het IFK uitgesteld tot oktober dit jaar (foto: Paul Quaedvlieg)

Volgende week van 9 maart tot en met 11 maart zou de 12e International Fluid Power Conference (12. IFK) plaatsvinden in het International Congress Center in Dresden. Vanwege het coronavirus is besloten de conferentie uit te stellen tot oktober dit jaar.

De International Fluid Power Conference geldt op wereldwijd gebied als een van de belangrijkste evenementen voor de fluid power-technologie. Van over de gehele wereld komen engineers en professoren die te maken hebben met hydraulische en pneumatische aandrijftechniek naar dit tweejaarlijkse congres. Volgens de organisatie hadden al veel sprekers, exposanten en gasten te maken met reisbeperkingen en konden dus niet deelnemen.

Buitengewone situatie

Maar ook is vanuit de organisatie gekeken naar de veiligheid en gezondheid van de deelnemers, partners, exposanten, medewerkers en gasten. En geldt als topprioriteit voor de IFK-organisatie. Vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen in Duitsland schatten deskundigen van het Robert Koch-Instituut en het Bondsministerie van Volksgezondheid dat het risico van verdere verspreiding van het coronavirus zal toenemen. Deze buitengewone situatie, die de eerste keer in de geschiedenis van het IFK is, vraagt om een verantwoord optreden vanaf de organisatie van het IFK.

De ontwikkelingen rond het coronavirus hebben de organisatie van het IFK, in samenspraak met hun mede-organisatoren en partners, ertoe aangezet om het 12e IFK uit te stellen tot 12 oktober tot en met 14 oktober 2020.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven